Algemeen

Weer Portugal Mei: Alles wat je moet weten over het weer in Portugal in mei

Als je van plan bent om in mei naar Portugal te reizen, is het belangrijk om te weten wat voor weer je kunt verwachten. Portugal is een populaire vakantiebestemming vanwege het aangename klimaat en de prachtige stranden. Maar hoe zit het met het weer in mei? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het weer in Portugal in mei.

Temperatuur in Portugal in mei

In mei begint de zomer in Portugal langzaam op gang te komen. De temperaturen stijgen en de dagen worden langer. Overdag kan het in het zuiden van Portugal al behoorlijk warm worden, terwijl het in het noorden nog wat koeler kan zijn. Over het algemeen kun je in mei rekenen op aangename temperaturen tussen de 20 en 25 graden Celsius.

De avonden kunnen nog wel wat fris zijn, dus het is verstandig om een trui of vest mee te nemen als je ‘s avonds op pad gaat. Ook kan het in de bergen nog wat kouder zijn, dus als je van plan bent om te gaan wandelen in de bergen, is het verstandig om warme kleding mee te nemen.

Neerslag in Portugal in mei

In mei valt er over het algemeen niet veel neerslag in Portugal. Het is een droge maand met weinig regen. In het zuiden van Portugal kan het zelfs helemaal droog zijn. In het noorden van Portugal kan er af en toe een bui vallen, maar over het algemeen is het ook daar droog.

Als er wel regen valt, is het meestal een korte bui die snel voorbijtrekt. Het kan wel wat frisser aanvoelen na een regenbui, dus het is verstandig om een paraplu of regenjas mee te nemen als je op pad gaat.

Zonuren in Portugal in mei

In mei zijn er gemiddeld zo’n 9 uur zon per dag in Portugal. Dit betekent dat er genoeg tijd is om te genieten van het strand en andere buitenactiviteiten. Het is wel verstandig om je goed in te smeren met zonnebrandcrème, want de zon kan behoorlijk fel zijn.

Wat te doen in Portugal in mei

Als je in mei naar Portugal gaat, zijn er genoeg leuke dingen om te doen. Hieronder vind je een aantal tips:

  • Bezoek de prachtige stranden van de Algarve
  • Maak een wandeling door de bergen van de Serra da Estrela
  • Ontdek de historische stad Lissabon
  • Proef de heerlijke Portugese keuken
  • Bezoek de wijnregio’s van Portugal en proef de lokale wijnen

Er is genoeg te doen en te zien in Portugal in mei. Of je nu van strandvakanties houdt of liever de natuur in trekt, er is voor ieder wat wils.

Conclusie

Als je in mei naar Portugal gaat, kun je rekenen op aangename temperaturen, weinig neerslag en genoeg zonuren. Het is een perfecte maand om te genieten van het strand en andere buitenactiviteiten. Vergeet niet om je goed in te smeren met zonnebrandcrème en om warme kleding mee te nemen voor de avonden en eventuele regenbuien.

Of je nu op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie of juist actief wilt zijn in de natuur, Portugal in mei is een geweldige bestemming. Boek nu je vakantie en geniet van al het moois dat Portugal te bieden heeft!

Ratingpost

Dit is ook Portugal