Algemeen

Camper Rental Portugal: De Ultieme Manier om Portugal te Ontdekken

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en een heerlijke keuken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het land jaarlijks duizenden toeristen trekt. Als je op zoek bent naar een unieke manier om Portugal te ontdekken, dan is camper rental Portugal misschien wel iets voor jou. Met een camper kun je op je eigen tempo reizen en genieten van de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt.

Waarom Kiezen voor Camper Rental Portugal?

Er zijn verschillende redenen waarom camper rental Portugal een geweldige optie is voor reizigers. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 • Vrijheid: Met een camper kun je gaan en staan waar je wilt. Je bent niet gebonden aan vaste routes of schema’s en kunt je reis aanpassen aan je eigen wensen.
 • Comfort: Een camper biedt alle comfort van thuis, inclusief een bed, keuken en badkamer. Je hoeft je geen zorgen te maken over het vinden van accommodatie of restaurants.
 • Budgetvriendelijk: Een camper huren kan een budgetvriendelijke optie zijn, vooral als je reist met een groep. Je bespaart geld op accommodatie en restaurants en kunt zelf koken.
 • Natuur: Portugal heeft prachtige natuurlijke landschappen, van de bergen in het noorden tot de stranden in het zuiden. Met een camper kun je deze landschappen op je eigen tempo verkennen.

Waar Huur je een Camper in Portugal?

Er zijn verschillende bedrijven die camper rental Portugal aanbieden. Hier zijn enkele van de meest populaire opties:

 • Indie Campers: Dit bedrijf heeft verschillende locaties in Portugal en biedt een breed scala aan campers, van compacte modellen tot grote gezinscampers.
 • McRent: Dit bedrijf heeft een locatie in Lissabon en biedt verschillende modellen campers, inclusief luxe modellen met airconditioning en satelliet-tv.
 • Portugal by Van: Dit bedrijf is gevestigd in Porto en biedt verschillende modellen campers, inclusief vintage VW-campers.

Wat zijn de Kosten van Camper Rental Portugal?

De kosten van camper rental Portugal variëren afhankelijk van het type camper dat je huurt, de duur van je huurperiode en het seizoen waarin je reist. Over het algemeen kun je verwachten dat de kosten tussen de €50 en €150 per dag liggen. Sommige bedrijven bieden kortingen voor langere huurperiodes of vroegboekingen.

Waar Kun je met een Camper in Portugal Reizen?

Met een camper kun je vrijwel overal in Portugal reizen, zolang je je aan de verkeersregels houdt en respectvol omgaat met de natuur en de lokale bevolking. Hier zijn enkele van de populairste bestemmingen voor camperreizen in Portugal:

 • De Algarve: Deze regio in het zuiden van Portugal staat bekend om zijn prachtige stranden en warme klimaat. Met een camper kun je de verschillende stranden en steden verkennen, zoals Faro, Lagos en Albufeira.
 • Lissabon: De hoofdstad van Portugal is een bruisende stad vol geschiedenis, cultuur en lekker eten. Met een camper kun je de stad en de omliggende regio verkennen, inclusief de prachtige kustlijn van Cascais en Sintra.
 • De Douro-vallei: Deze regio in het noorden van Portugal staat bekend om zijn wijngaarden en prachtige landschappen. Met een camper kun je de verschillende wijngaarden bezoeken en genieten van de lokale wijn en gerechten.

Wat zijn de Regels voor Camperreizen in Portugal?

Als je van plan bent om met een camper te reizen in Portugal, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels en voorschriften. Hier zijn enkele belangrijke regels om te onthouden:

 • Verkeersregels: Je moet je aan dezelfde verkeersregels houden als andere voertuigen op de weg. Dit omvat het dragen van een veiligheidsgordel en het niet gebruiken van je telefoon tijdens het rijden.
 • Wildkamperen: Wildkamperen is niet toegestaan in Portugal. Je moet overnachten op een camping of een andere aangewezen locatie.
 • Parkeerregels: Je moet je houden aan de parkeerregels in de steden en dorpen. Sommige steden hebben speciale parkeerplaatsen voor campers.

Conclusie

Camper rental Portugal is een geweldige manier om Portugal te ontdekken op je eigen tempo en met alle comfort van thuis. Met een camper kun je genieten van de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, terwijl je de prachtige natuurlijke landschappen en culturele bezienswaardigheden van Portugal verkent. Of je nu reist met vrienden, familie of solo, camper rental Portugal is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Ratingpost

Dit is ook Portugal