Algemeen

Porto Portugal Beaches: Ontdek de prachtige stranden van Porto

Porto, de op één na grootste stad van Portugal, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en heerlijke portwijn. Maar wist je dat Porto ook een aantal van de mooiste stranden van Portugal heeft? In dit artikel nemen we je mee op een reis langs de beste stranden van Porto.

Praia do Matosinhos

Praia do Matosinhos is een van de meest populaire stranden van Porto en ligt op slechts 15 minuten rijden van het stadscentrum. Het strand is ingericht met ligstoelen en parasols en heeft een breed scala aan restaurants en bars langs de boulevard. Het is ook een populaire plek voor surfers vanwege de hoge golven en de constante wind.

Praia da Foz

Praia da Foz is een ander populair strand in Porto en ligt aan de monding van de rivier de Douro. Het strand is omgeven door kliffen en heeft een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Het is een geweldige plek om te zwemmen, zonnebaden en te genieten van de zonsondergang. Er zijn ook tal van restaurants en bars in de buurt.

Praia de Miramar

Praia de Miramar is een van de meest pittoreske stranden van Porto en ligt op ongeveer 10 kilometer ten zuiden van het stadscentrum. Het strand is omgeven door hoge kliffen en heeft een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Het is ook de thuisbasis van de beroemde Capela do Senhor da Pedra, een kleine kapel die op een rots in de zee staat.

Praia do Carneiro

Praia do Carneiro is een rustig strand in Porto en is perfect voor wie op zoek is naar wat rust en stilte. Het strand is omgeven door duinen en heeft een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Er zijn ook tal van restaurants en bars in de buurt.

Praia do Molhe

Praia do Molhe is een ander populair strand in Porto en ligt aan de monding van de rivier de Douro. Het strand is omgeven door kliffen en heeft een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Het is een geweldige plek om te zwemmen, zonnebaden en te genieten van de zonsondergang. Er zijn ook tal van restaurants en bars in de buurt.

Praia de Lavadores

Praia de Lavadores is een rustig strand in Porto en is perfect voor wie op zoek is naar wat rust en stilte. Het strand is omgeven door duinen en heeft een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Er zijn ook tal van restaurants en bars in de buurt.

Praia de Salgueiros

Praia de Salgueiros is een ander populair strand in Porto en ligt op slechts 10 minuten rijden van het stadscentrum. Het strand is omgeven door kliffen en heeft een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Het is een geweldige plek om te zwemmen, zonnebaden en te genieten van de zonsondergang. Er zijn ook tal van restaurants en bars in de buurt.

Conclusie

Porto heeft een aantal van de mooiste stranden van Portugal en is een geweldige bestemming voor wie op zoek is naar zon, zee en strand. Of je nu op zoek bent naar een rustig strand om te ontspannen of een levendig strand met tal van restaurants en bars, Porto heeft voor elk wat wils. Dus waar wacht je nog op? Boek je volgende vakantie naar Porto en ontdek de prachtige stranden van deze geweldige stad.

Ratingpost

Dit is ook Portugal