Algemeen

Cities Portugal: Ontdek de mooiste steden van Portugal

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis en cultuur. Het land staat bekend om zijn mooie stranden, heerlijke eten en drinken en natuurlijk de beroemde Port-wijn. Maar Portugal heeft ook een aantal prachtige steden die zeker een bezoek waard zijn. In dit artikel nemen we je mee op een reis langs de mooiste steden van Portugal.

Lissabon

Lissabon is de hoofdstad van Portugal en een van de meest populaire steden van het land. De stad is gebouwd op zeven heuvels en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Lissabon heeft een prachtige oude binnenstad met smalle straatjes, kleurrijke huizen en gezellige pleinen. Een van de hoogtepunten van de stad is de Torre de Belém, een middeleeuwse toren die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ook de kathedraal van Lissabon en het kasteel van São Jorge zijn zeker een bezoek waard.

Porto

Porto is de op een na grootste stad van Portugal en staat bekend om zijn beroemde Port-wijn. De stad ligt aan de rivier de Douro en heeft een prachtige oude binnenstad met smalle straatjes en kleurrijke huizen. Een van de hoogtepunten van Porto is de Dom Luis I-brug, die de stad verbindt met de wijk Vila Nova de Gaia, waar de Port-wijnkelders zich bevinden. Ook de kathedraal van Porto en het Palácio da Bolsa zijn zeker een bezoek waard.

Coimbra

Coimbra is een prachtige stad in het centrum van Portugal en staat bekend om zijn beroemde universiteit. De universiteit van Coimbra is een van de oudste universiteiten ter wereld en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad heeft een prachtige oude binnenstad met smalle straatjes en historische gebouwen. Een van de hoogtepunten van Coimbra is de Biblioteca Joanina, een prachtige barokke bibliotheek die dateert uit de 18e eeuw.

Funchal

Funchal is de hoofdstad van het eiland Madeira en een populaire vakantiebestemming. De stad heeft een prachtige oude binnenstad met smalle straatjes en kleurrijke huizen. Een van de hoogtepunten van Funchal is de Mercado dos Lavradores, een kleurrijke markt waar je lokale producten kunt kopen. Ook de botanische tuin van Funchal en de kathedraal van Funchal zijn zeker een bezoek waard.

Évora

Évora is een prachtige stad in het zuiden van Portugal en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad heeft een prachtige oude binnenstad met smalle straatjes en historische gebouwen. Een van de hoogtepunten van Évora is de Templo Romano, een Romeinse tempel die dateert uit de 1e eeuw na Christus. Ook de kathedraal van Évora en de Capela dos Ossos, een kapel versierd met menselijke botten, zijn zeker een bezoek waard.

Conclusie

Portugal heeft een aantal prachtige steden die zeker een bezoek waard zijn. Of je nu houdt van geschiedenis, cultuur, stranden of lekker eten en drinken, Portugal heeft voor ieder wat wils. Lissabon, Porto, Coimbra, Funchal en Évora zijn slechts enkele voorbeelden van de prachtige steden die Portugal te bieden heeft. Dus waar wacht je nog op? Boek een reis naar Portugal en ontdek de mooiste steden van het land!

Dit is ook Portugal