Algemeen

Eiland bij Portugal: Ontdek de schoonheid van de Azoren

De Azoren, een eilandengroep gelegen in de Atlantische Oceaan op ongeveer 1500 kilometer ten westen van Portugal, is een van de best bewaarde geheimen van Europa. De eilanden zijn een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers, met hun ongerepte landschappen, kristalheldere wateren en unieke flora en fauna. Het is een bestemming die nog niet door de massa is ontdekt, maar die zeker de moeite waard is om te verkennen.

De Azoren: een overzicht

De Azoren bestaan uit negen eilanden, verdeeld over drie groepen: de oostelijke groep (São Miguel en Santa Maria), de centrale groep (Terceira, Graciosa, São Jorge, Pico en Faial) en de westelijke groep (Corvo en Flores). Elk eiland heeft zijn eigen unieke karakter en charme, maar ze delen allemaal dezelfde adembenemende schoonheid.

Wat te doen op de Azoren

Er is genoeg te doen op de Azoren, of je nu op zoek bent naar avontuur of ontspanning. Hier zijn enkele van de hoogtepunten:

1. Wandelen

De Azoren zijn een wandelparadijs, met honderden kilometers aan wandelpaden die door de ongerepte natuur leiden. Van korte wandelingen tot meerdaagse trektochten, er is voor elk wat wils. Enkele van de populairste wandelroutes zijn de Sete Cidades-wandeling op São Miguel, de Caldeira Velha-wandeling op São Miguel en de Pico-wandeling op het gelijknamige eiland.

2. Walvissen en dolfijnen spotten

De Azoren zijn een van de beste plekken ter wereld om walvissen en dolfijnen te spotten. Er zijn verschillende bedrijven die boottochten aanbieden om deze majestueuze dieren te zien in hun natuurlijke habitat. Je kunt verschillende soorten walvissen zien, waaronder de blauwe vinvis, de potvis en de bultrug, evenals verschillende soorten dolfijnen.

3. Duiken en snorkelen

Met hun kristalheldere wateren en rijke onderwaterleven zijn de Azoren een paradijs voor duikers en snorkelaars. Er zijn verschillende duikscholen op de eilanden die cursussen en excursies aanbieden voor zowel beginners als gevorderden. Enkele van de beste duiklocaties zijn de Formigas Islets op Santa Maria, de Baixa do Ambrosio op São Miguel en de Princess Alice Bank op Pico.

4. Vulkanen beklimmen

De Azoren zijn gevormd door vulkanische activiteit en hebben enkele van de meest indrukwekkende vulkanen ter wereld. Het beklimmen van een van deze vulkanen is een onvergetelijke ervaring. Enkele van de populairste vulkanen om te beklimmen zijn de Pico op het gelijknamige eiland en de Furnas op São Miguel.

5. Ontspannen in de thermale baden

De Azoren hebben een rijke geschiedenis van thermale baden, die al eeuwenlang worden gebruikt voor ontspanning en genezing. Er zijn verschillende thermale baden op de eilanden, elk met hun eigen unieke eigenschappen. Enkele van de populairste zijn de Poça da Dona Beija op São Miguel en de Caldeira Velha op São Miguel.

Waar te verblijven op de Azoren

Er zijn verschillende accommodatiemogelijkheden op de Azoren, van luxe resorts tot gezellige pensions. Hier zijn enkele van de beste opties:

1. Terra Nostra Garden Hotel

Dit prachtige hotel is gelegen in Furnas op São Miguel en biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen en bossen. Het hotel heeft een eigen thermale baden en een prachtige botanische tuin. De kamers zijn ruim en comfortabel en het personeel is vriendelijk en behulpzaam.

2. Hotel do Canal

Dit luxe hotel is gelegen in Horta op Faial en biedt een prachtig uitzicht op de haven en de oceaan. Het hotel heeft een eigen zwembad en een fitnessruimte en de kamers zijn ruim en elegant ingericht. Het personeel is professioneel en attent.

3. Quinta das Buganvílias

Dit charmante pension is gelegen in Angra do Heroísmo op Terceira en biedt een prachtig uitzicht op de oceaan. Het pension heeft een eigen zwembad en een prachtige tuin en de kamers zijn gezellig en comfortabel. Het personeel is vriendelijk en gastvrij.

Hoe er te komen

De Azoren zijn bereikbaar per vliegtuig vanuit verschillende Europese steden, waaronder Lissabon, Porto en Amsterdam. Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden naar de Azoren, waaronder TAP Portugal, SATA en Ryanair. Eenmaal op de eilanden kun je je verplaatsen per auto, bus of taxi.

Conclusie

De Azoren zijn een bestemming die nog niet door de massa is ontdekt, maar die zeker de moeite waard is om te verkennen. Met hun ongerepte natuur, kristalheldere wateren en unieke flora en fauna, zijn de eilanden een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Of je nu op zoek bent naar wandelen, walvissen spotten, duiken, vulkanen beklimmen of ontspannen in thermale baden, de Azoren hebben voor elk wat wils. En met verschillende accommodatiemogelijkheden en goede verbindingen met het vasteland van Portugal, is het gemakkelijk om deze prachtige eilanden te verkennen.

Dit is ook Portugal