Algemeen

Hoe lang vliegen naar Portugal?

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, mooie stranden en heerlijk eten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen ervoor kiezen om naar Portugal op vakantie te gaan. Maar hoe lang duurt het eigenlijk om naar Portugal te vliegen? In dit artikel geven we antwoord op deze vraag en geven we je nog wat handige tips voor als je naar Portugal gaat.

Hoe lang vliegen naar Portugal?

De vliegtijd naar Portugal is afhankelijk van waar je vandaan komt en waar je naartoe vliegt. Over het algemeen geldt dat de vliegtijd vanuit Nederland naar Portugal tussen de 2,5 en 3 uur bedraagt. Dit geldt voor vluchten naar de populaire bestemmingen Lissabon en Porto. Als je naar de Algarve in het zuiden van Portugal wilt vliegen, dan duurt de vlucht iets langer, namelijk zo’n 3,5 uur.

Als je vanuit België naar Portugal wilt vliegen, dan duurt de vlucht iets langer dan vanuit Nederland. De vliegtijd vanuit Brussel naar Lissabon of Porto bedraagt ongeveer 3 uur. Als je naar de Algarve wilt vliegen, dan duurt de vlucht ongeveer 3,5 uur.

Als je vanuit een ander land naar Portugal wilt vliegen, dan kun je het beste de vliegtijd opzoeken op een website als Skyscanner. Hier kun je ook meteen de prijzen van verschillende luchtvaartmaatschappijen vergelijken.

Handige tips voor als je naar Portugal gaat

Als je naar Portugal gaat, dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Hieronder geven we je een aantal handige tips:

1. Neem een reisstekker mee

In Portugal hebben ze andere stopcontacten dan in Nederland en België. Het is daarom handig om een reisstekker mee te nemen, zodat je je telefoon en andere apparaten kunt opladen.

2. Probeer de lokale gerechten

Portugal staat bekend om zijn heerlijke gerechten, zoals bacalhau (stokvis), sardientjes en pastéis de nata (custardtaartjes). Probeer deze gerechten zeker eens uit als je in Portugal bent.

3. Bezoek de bezienswaardigheden

Portugal heeft een rijke geschiedenis en er zijn dan ook veel bezienswaardigheden te vinden. Bezoek bijvoorbeeld het klooster van Jerónimos in Lissabon, de Torre dos Clérigos in Porto of het kasteel van Silves in de Algarve.

4. Ga naar het strand

Portugal heeft prachtige stranden, vooral in de Algarve. Ga lekker een dagje naar het strand en geniet van de zon, de zee en het strand.

5. Leer een paar woordjes Portugees

Hoewel veel Portugezen Engels spreken, is het altijd leuk om een paar woordjes Portugees te leren. Zo kun je bijvoorbeeld vragen om de weg of iets bestellen in een restaurant.

Conclusie

Als je naar Portugal wilt vliegen, dan duurt de vlucht vanuit Nederland of België tussen de 2,5 en 3,5 uur, afhankelijk van waar je naartoe vliegt. Als je eenmaal in Portugal bent, dan zijn er genoeg dingen te doen en te zien. Probeer de lokale gerechten, bezoek de bezienswaardigheden en ga lekker naar het strand. En vergeet niet om een paar woordjes Portugees te leren!

Ratingpost

Dit is ook Portugal