Algemeen

Hoelang is het vliegen naar Portugal?

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, mooie stranden en heerlijk eten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen ervoor kiezen om naar Portugal op vakantie te gaan. Maar hoelang is het eigenlijk vliegen naar Portugal? In dit artikel geven we je een overzicht van de vliegtijden vanuit verschillende Europese steden.

Vliegen naar Portugal vanuit Nederland

Vanuit Nederland kun je rechtstreeks naar verschillende Portugese steden vliegen, waaronder Lissabon, Porto en Faro. De vliegtijd naar Lissabon bedraagt gemiddeld 2 uur en 45 minuten, terwijl je naar Porto ongeveer 2 uur en 30 minuten onderweg bent. Als je naar Faro wilt vliegen, moet je rekening houden met een vliegtijd van ongeveer 3 uur.

Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden vanuit Nederland naar Portugal, waaronder KLM, TAP Portugal en Ryanair. De prijzen van de vluchten variëren afhankelijk van het seizoen en de luchtvaartmaatschappij, maar over het algemeen kun je al voor een paar tientjes een enkele reis boeken.

Vliegen naar Portugal vanuit België

Vanuit België kun je ook rechtstreeks naar Portugal vliegen. De meeste vluchten vertrekken vanaf Brussels Airport of Brussels South Charleroi Airport. De vliegtijd naar Lissabon bedraagt gemiddeld 2 uur en 50 minuten, terwijl je naar Porto ongeveer 2 uur en 35 minuten onderweg bent. Als je naar Faro wilt vliegen, moet je rekening houden met een vliegtijd van ongeveer 3 uur.

Net als in Nederland zijn er verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden vanuit België naar Portugal, waaronder Brussels Airlines, TAP Portugal en Ryanair. Ook hier variëren de prijzen van de vluchten afhankelijk van het seizoen en de luchtvaartmaatschappij.

Vliegen naar Portugal vanuit andere Europese steden

Als je niet vanuit Nederland of België vertrekt, maar vanuit een andere Europese stad, dan zijn er ook genoeg mogelijkheden om naar Portugal te vliegen. Hieronder vind je een overzicht van de vliegtijden vanuit enkele populaire Europese steden:

  • Vanuit Parijs naar Lissabon: ongeveer 2 uur en 25 minuten
  • Vanuit Madrid naar Lissabon: ongeveer 1 uur en 20 minuten
  • Vanuit Barcelona naar Lissabon: ongeveer 1 uur en 50 minuten
  • Vanuit Rome naar Lissabon: ongeveer 2 uur en 30 minuten
  • Vanuit Berlijn naar Lissabon: ongeveer 3 uur en 10 minuten

Uiteraard zijn er nog veel meer Europese steden waarvandaan je naar Portugal kunt vliegen. Het is dan ook aan te raden om verschillende luchtvaartmaatschappijen te vergelijken om zo de beste deal te vinden.

Conclusie

Hoelang het vliegen naar Portugal is, hangt af van de stad waarvandaan je vertrekt. Vanuit Nederland en België kun je rechtstreeks naar verschillende Portugese steden vliegen, waarbij de vliegtijd varieert van 2 uur en 30 minuten tot 3 uur. Vanuit andere Europese steden zijn er ook genoeg mogelijkheden om naar Portugal te vliegen, waarbij de vliegtijd afhankelijk is van de afstand tussen de twee steden.

Als je op zoek bent naar goedkope vluchten naar Portugal, is het aan te raden om verschillende luchtvaartmaatschappijen te vergelijken en op tijd te boeken. Zo kun je vaak al voor een paar tientjes een enkele reis boeken en genieten van al het moois dat Portugal te bieden heeft.

Ratingpost

Dit is ook Portugal