Algemeen

Hotels Lisbon Portugal: Een Gids voor de Beste Accommodaties in de Hoofdstad van Portugal

Lissabon, de hoofdstad van Portugal, is een stad vol geschiedenis, cultuur en prachtige bezienswaardigheden. Het is een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld, en er zijn talloze hotels in Lissabon om uit te kiezen. Of je nu op zoek bent naar een luxe hotel aan de kust of een betaalbaar hostel in het centrum van de stad, er is voor elk wat wils in Lissabon.

Waar te verblijven in Lissabon

Voordat we ingaan op de beste hotels in Lissabon, is het belangrijk om te weten waar je moet verblijven in de stad. Lissabon is verdeeld in verschillende wijken, elk met zijn eigen unieke sfeer en attracties.

Baixa

Baixa is het centrum van Lissabon en een van de meest populaire wijken voor toeristen. Het is de thuisbasis van vele historische bezienswaardigheden, waaronder het Praça do Comércio en de Santa Justa-lift. Er zijn talloze restaurants, winkels en bars in de buurt, en het is gemakkelijk om vanuit Baixa naar andere delen van de stad te reizen.

Chiado

Chiado is een chique wijk in het centrum van Lissabon, bekend om zijn designerwinkels, boetieks en cafés. Het is een geweldige plek om te verblijven als je van winkelen en uitgaan houdt, en het is ook dicht bij vele bezienswaardigheden, waaronder de Praça Luís de Camões en de Elevador de Santa Justa.

Bairro Alto

Bairro Alto is een levendige wijk in het hart van Lissabon, bekend om zijn bars, restaurants en nachtleven. Het is een geweldige plek om te verblijven als je van feesten houdt, maar het kan ‘s nachts luidruchtig zijn. Het is ook dicht bij vele bezienswaardigheden, waaronder de Miradouro de São Pedro de Alcântara en de Praça Luís de Camões.

Alfama

Alfama is een van de oudste wijken van Lissabon en staat bekend om zijn smalle straatjes, kleurrijke huizen en prachtige uitzichten. Het is een geweldige plek om te verblijven als je van geschiedenis en cultuur houdt, en het is dicht bij vele bezienswaardigheden, waaronder het Castelo de São Jorge en de Sé de Lisboa.

De beste hotels in Lissabon

Er zijn talloze hotels in Lissabon om uit te kiezen, variërend van luxe vijfsterrenhotels tot betaalbare hostels. Hier zijn enkele van de beste hotels in Lissabon, op basis van locatie, voorzieningen en prijs.

Luxe hotels

Four Seasons Hotel Ritz Lisbon

Het Four Seasons Hotel Ritz Lisbon is een van de meest luxueuze hotels in Lissabon, gelegen in de chique wijk Avenida da Liberdade. Het hotel beschikt over een binnenzwembad, een fitnesscentrum en een spa, evenals een restaurant en een bar. De kamers zijn ruim en elegant ingericht, met uitzicht op de stad of de rivier de Taag.

InterContinental Lisbon

Het InterContinental Lisbon is een vijfsterrenhotel in het centrum van Lissabon, op loopafstand van vele bezienswaardigheden. Het hotel beschikt over een binnenzwembad, een fitnesscentrum en een spa, evenals een restaurant en een bar. De kamers zijn modern en comfortabel ingericht, met uitzicht op de stad of de rivier de Taag.

Middenklasse hotels

Hotel Portugal

Hotel Portugal is een viersterrenhotel in het hart van Lissabon, op loopafstand van vele bezienswaardigheden. Het hotel beschikt over een restaurant en een bar, evenals een dakterras met uitzicht op de stad. De kamers zijn modern en comfortabel ingericht, met uitzicht op de stad of de binnenplaats.

Hotel Santa Justa

Hotel Santa Justa is een viersterrenhotel in het centrum van Lissabon, op loopafstand van vele bezienswaardigheden. Het hotel beschikt over een restaurant en een bar, evenals een dakterras met uitzicht op de stad. De kamers zijn modern en comfortabel ingericht, met uitzicht op de stad of de binnenplaats.

Budget hotels en hostels

Hostel Lisbon Forever

Hostel Lisbon Forever is een betaalbaar hostel in het centrum van Lissabon, op loopafstand van vele bezienswaardigheden. Het hostel beschikt over slaapzalen en privékamers, evenals een gemeenschappelijke keuken en lounge. Het is een geweldige optie voor reizigers die op zoek zijn naar een betaalbare accommodatie in het hart van de stad.

Hotel ibis Lisboa José Malhoa

Hotel ibis Lisboa José Malhoa is een betaalbaar hotel in de wijk Avenidas Novas, op ongeveer 10 minuten rijden van het centrum van Lissabon. Het hotel beschikt over een restaurant en een bar, evenals kamers met airconditioning en gratis WiFi. Het is een geweldige optie voor reizigers die op zoek zijn naar een betaalbare accommodatie buiten het drukke centrum van de stad.

Conclusie

Of je nu op zoek bent naar een luxe hotel aan de kust of een betaalbaar hostel in het centrum van de stad, er is voor elk wat wils in Lissabon. Met talloze wijken om uit te kiezen en een breed scala aan accommodaties, is het gemakkelijk om de perfecte plek te vinden om te verblijven tijdens je bezoek aan deze prachtige stad.

Dit is ook Portugal