Algemeen

Huis huren in Portugal

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, een heerlijk klimaat en een vriendelijke bevolking. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een huis te huren in Portugal. Of je nu op zoek bent naar een vakantiehuisje aan de kust of een appartement in een bruisende stad, er is voor ieder wat wils.

Waar moet je op letten bij het huren van een huis in Portugal?

Als je een huis wilt huren in Portugal, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder hebben we de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet:

 • Locatie: Portugal is een groot land en de huurprijzen kunnen sterk verschillen per regio. Bedenk van tevoren goed waar je wilt wonen en wat je budget is.
 • Huurprijs: De huurprijzen in Portugal zijn over het algemeen lager dan in Nederland, maar kunnen nog steeds behoorlijk oplopen. Houd hier rekening mee bij het bepalen van je budget.
 • Contract: Zorg ervoor dat je een duidelijk huurcontract hebt waarin alle afspraken zijn vastgelegd. Laat het contract bij voorkeur vertalen naar het Nederlands, zodat je precies weet waar je aan toe bent.
 • Borg: In Portugal is het gebruikelijk om een borg te betalen bij het huren van een huis. Dit bedrag kan oplopen tot enkele maanden huur. Zorg ervoor dat je hier rekening mee houdt bij het bepalen van je budget.
 • Verzekering: Sluit een goede verzekering af voor je huurhuis in Portugal. Zo ben je verzekerd tegen schade en diefstal.

Waar vind je huurhuizen in Portugal?

Er zijn verschillende manieren om een huurhuis te vinden in Portugal. Hieronder hebben we de belangrijkste opties voor je op een rijtje gezet:

 • Makelaar: Schakel een lokale makelaar in om je te helpen bij het vinden van een huurhuis. Een makelaar kent de lokale markt goed en kan je adviseren over de beste locaties en huurprijzen.
 • Online: Er zijn verschillende websites waarop je huurhuizen in Portugal kunt vinden, zoals Idealista, Casa Sapo en Imovirtual. Hier kun je zoeken op locatie, huurprijs en type woning.
 • Lokale kranten: In lokale kranten en tijdschriften worden regelmatig huurhuizen aangeboden. Dit is vooral handig als je op zoek bent naar een huurhuis in een specifieke regio.

Wat zijn de kosten van een huurhuis in Portugal?

De huurprijzen van huizen in Portugal kunnen sterk verschillen per regio en type woning. Over het algemeen zijn de huurprijzen in Portugal lager dan in Nederland, maar dit hangt natuurlijk af van de locatie en de grootte van de woning. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de gemiddelde huurprijzen in Portugal:

 • Appartement: Gemiddeld €500-€1000 per maand
 • Villa: Gemiddeld €1000-€2000 per maand
 • Vakantiehuis: Gemiddeld €500-€1500 per week

Houd er rekening mee dat je naast de huurprijs ook nog andere kosten hebt, zoals gas, water, elektriciteit en internet. Deze kosten kunnen behoorlijk oplopen, vooral als je in de zomer veel gebruik maakt van airconditioning.

Wat zijn de voordelen van het huren van een huis in Portugal?

Het huren van een huis in Portugal heeft verschillende voordelen ten opzichte van het kopen van een huis. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

 • Flexibiliteit: Als je een huis huurt, ben je veel flexibeler dan wanneer je een huis koopt. Je kunt gemakkelijk verhuizen als je bijvoorbeeld een nieuwe baan krijgt of als je wilt verhuizen naar een andere regio.
 • Lagere kosten: De huurprijzen in Portugal zijn over het algemeen lager dan in Nederland. Bovendien hoef je geen grote investering te doen in een koopwoning.
 • Geen onderhoudskosten: Als huurder ben je niet verantwoordelijk voor het onderhoud van de woning. Dit scheelt je veel tijd en geld.

Conclusie

Het huren van een huis in Portugal is een goede optie als je op zoek bent naar flexibiliteit en lagere kosten. Zorg er wel voor dat je goed voorbereid bent en dat je alle afspraken duidelijk op papier hebt staan. Met de juiste voorbereiding kun je optimaal genieten van het prachtige Portugal!

Ratingpost

Dit is ook Portugal