Algemeen

Portugal selectie WK 2022

Portugal is een van de meest succesvolle voetballanden ter wereld. Het land heeft een rijke voetbalgeschiedenis en heeft in de afgelopen jaren veel successen geboekt. Het Portugese nationale team heeft zich gekwalificeerd voor het WK 2022 en de selectie is al bekendgemaakt. In dit artikel bespreken we de spelers die zijn geselecteerd en wat we kunnen verwachten van Portugal op het WK 2022.

De selectie

De Portugese bondscoach Fernando Santos heeft zijn selectie voor het WK 2022 bekendgemaakt. De selectie bestaat uit 23 spelers, waaronder enkele bekende namen. Hieronder vind je de volledige selectie:

  • Doelmannen: Rui Patrício, Anthony Lopes, Diogo Costa
  • Verdedigers: João Cancelo, Nélson Semedo, Pepe, Rúben Dias, José Fonte, Raphaël Guerreiro, Nuno Mendes
  • Middenvelders: Danilo Pereira, William Carvalho, Rúben Neves, Bruno Fernandes, João Moutinho, Renato Sanches, Sérgio Oliveira
  • Aanvallers: Cristiano Ronaldo, Bernardo Silva, Diogo Jota, André Silva, Pedro Neto

De selectie bestaat uit een mix van ervaren spelers en jong talent. Cristiano Ronaldo is de meest bekende speler in de selectie en zal ongetwijfeld een belangrijke rol spelen tijdens het WK. Ook Bernardo Silva en Bruno Fernandes zijn belangrijke spelers voor Portugal.

Wat kunnen we verwachten van Portugal op het WK 2022?

Portugal heeft de afgelopen jaren veel successen geboekt. Het land won het EK in 2016 en de Nations League in 2019. Het Portugese team heeft een sterke verdediging en een aantal zeer getalenteerde aanvallers. Cristiano Ronaldo is natuurlijk de meest bekende speler, maar ook spelers als Bernardo Silva en Diogo Jota kunnen voor gevaar zorgen.

Portugal zal het op het WK 2022 opnemen tegen enkele sterke tegenstanders, waaronder Frankrijk en Duitsland. Het is dan ook lastig te voorspellen hoe ver Portugal zal komen op het toernooi. Het Portugese team heeft echter bewezen dat het in staat is om grote wedstrijden te winnen en we kunnen dan ook zeker een aantal spannende wedstrijden verwachten.

Conclusie

Portugal heeft een sterke selectie voor het WK 2022. Het team heeft de afgelopen jaren veel successen geboekt en zal ongetwijfeld een belangrijke rol spelen tijdens het toernooi. Cristiano Ronaldo is de meest bekende speler in de selectie, maar ook spelers als Bernardo Silva en Diogo Jota kunnen voor gevaar zorgen. Het is lastig te voorspellen hoe ver Portugal zal komen op het WK, maar we kunnen zeker een aantal spannende wedstrijden verwachten.

Ratingpost

Dit is ook Portugal