Algemeen

Huizen huren in Portugal

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, een heerlijk klimaat en een vriendelijke bevolking. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een huis te huren in Portugal. Of je nu op zoek bent naar een vakantiehuisje aan de kust of een appartement in een bruisende stad, er is voor ieder wat wils. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over het huren van een huis in Portugal.

Waar moet je op letten bij het huren van een huis in Portugal?

Als je een huis wilt huren in Portugal, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder hebben we de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet:

 • Contract: Zorg ervoor dat je altijd een huurcontract opstelt voordat je een huis huurt. Hierin staan de afspraken tussen jou en de verhuurder vastgelegd. Let erop dat het contract in het Portugees is opgesteld en dat je het goed begrijpt voordat je het ondertekent.
 • Borg: In Portugal is het gebruikelijk om een borg te betalen voordat je het huis betrekt. Dit bedrag kan variëren van één tot drie maanden huur. Zorg ervoor dat je de borg terugkrijgt als je het huis weer verlaat en dat dit ook in het huurcontract is opgenomen.
 • Huurprijs: De huurprijs van een huis in Portugal kan sterk variëren, afhankelijk van de locatie, grootte en staat van het huis. Houd er rekening mee dat de huurprijs vaak hoger is in de grote steden en aan de kust.
 • Verzekering: Het is verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten als je een huis huurt in Portugal. Zo ben je verzekerd tegen eventuele schade aan je spullen.
 • Woningmarkt: De woningmarkt in Portugal is de laatste jaren sterk gegroeid, vooral in de grote steden en aan de kust. Het kan daarom lastig zijn om een geschikt huis te vinden, zeker in het hoogseizoen.

Waar vind je huizen om te huren in Portugal?

Er zijn verschillende manieren om huizen te vinden om te huren in Portugal. Hieronder hebben we de meest gangbare opties voor je op een rijtje gezet:

 • Makelaar: Een makelaar kan je helpen bij het vinden van een geschikt huis om te huren in Portugal. Vaak hebben zij een groot aanbod van huizen en kunnen ze je adviseren over de beste locaties en prijzen.
 • Online: Er zijn verschillende websites waarop je huizen kunt vinden om te huren in Portugal, zoals Idealista, Casa Sapo en Imovirtual. Hier kun je zoeken op locatie, prijs en type huis.
 • Lokale kranten: In lokale kranten en tijdschriften worden vaak huizen aangeboden om te huren. Dit kan een goede optie zijn als je op zoek bent naar een huis in een specifieke regio.
 • Mond-tot-mondreclame: Vraag rond in je netwerk of iemand een huis te huur weet in Portugal. Vaak zijn er mensen die iemand kennen die een huis verhuurt.

Wat zijn de beste locaties om een huis te huren in Portugal?

Portugal heeft veel mooie locaties om een huis te huren. Hieronder hebben we een aantal populaire locaties voor je op een rijtje gezet:

 • Lissabon: De hoofdstad van Portugal is een bruisende stad met veel cultuur, geschiedenis en bezienswaardigheden. Hier kun je een appartement huren in het centrum of een huis aan de rand van de stad.
 • Porto: Porto is de op één na grootste stad van Portugal en staat bekend om zijn historische centrum, de rivier de Douro en de portwijn. Hier kun je een appartement huren in het centrum of een huis aan de kust.
 • Algarve: De Algarve is een populaire vakantiebestemming in het zuiden van Portugal. Hier vind je prachtige stranden, gezellige dorpjes en een heerlijk klimaat. Hier kun je een vakantiehuisje huren aan de kust.
 • Coimbra: Coimbra is een historische stad in het midden van Portugal, bekend om zijn universiteit en prachtige architectuur. Hier kun je een appartement huren in het centrum of een huis aan de rand van de stad.

Wat zijn de kosten van het huren van een huis in Portugal?

De kosten van het huren van een huis in Portugal kunnen sterk variëren, afhankelijk van de locatie, grootte en staat van het huis. Hieronder hebben we een indicatie gegeven van de huurprijzen in Portugal:

 • Lissabon: Een appartement in het centrum van Lissabon kost gemiddeld tussen de €800 en €1500 per maand. Een huis aan de rand van de stad kost gemiddeld tussen de €500 en €1000 per maand.
 • Porto: Een appartement in het centrum van Porto kost gemiddeld tussen de €700 en €1200 per maand. Een huis aan de kust kost gemiddeld tussen de €500 en €1000 per maand.
 • Algarve: Een vakantiehuisje aan de kust van de Algarve kost gemiddeld tussen de €500 en €1500 per week, afhankelijk van het seizoen.
 • Coimbra: Een appartement in het centrum van Coimbra kost gemiddeld tussen de €500 en €800 per maand. Een huis aan de rand van de stad kost gemiddeld tussen de €400 en €700 per maand.

Conclusie

Het huren van een huis in Portugal kan een geweldige ervaring zijn. Of je nu op zoek bent naar een vakantiehuisje aan de kust of een appartement in een bruisende stad, er is voor ieder wat wils. Zorg er wel voor dat je goed op de hoogte bent van de lokale wet- en regelgeving en dat je een huurcontract opstelt voordat je een huis huurt. Met de juiste voorbereiding en een beetje geluk kun je genieten van al het moois dat Portugal te bieden heeft.

Ratingpost

Dit is ook Portugal