Algemeen

Huizen huren Portugal: alles wat je moet weten

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, een heerlijk klimaat en een vriendelijke bevolking. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een huis te huren in Portugal. Of je nu op zoek bent naar een vakantiehuisje aan de kust of een appartement in een bruisende stad, er is voor ieder wat wils. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het huren van een huis in Portugal.

Waar moet je op letten bij het huren van een huis in Portugal?

Als je een huis wilt huren in Portugal, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder hebben we de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet:

 • Locatie: Portugal is een groot land en de huurprijzen kunnen sterk verschillen per regio. Bedenk van tevoren goed waar je wilt wonen en wat je budget is.
 • Huurprijs: De huurprijzen in Portugal zijn over het algemeen lager dan in Nederland, maar kunnen nog steeds behoorlijk oplopen. Houd hier rekening mee bij het bepalen van je budget.
 • Contract: Zorg ervoor dat je een duidelijk huurcontract hebt waarin alle afspraken staan vermeld. Laat het contract bij voorkeur vertalen naar het Nederlands, zodat je precies weet waar je aan toe bent.
 • Borg: In Portugal is het gebruikelijk om een borg te betalen bij het huren van een huis. Dit bedrag kan oplopen tot enkele maanden huur. Zorg ervoor dat je hier rekening mee houdt bij het bepalen van je budget.
 • Verzekering: Sluit een goede verzekering af voor je huurhuis in Portugal. Zo ben je verzekerd tegen schade en diefstal.

Waar vind je huurhuizen in Portugal?

Er zijn verschillende manieren om huurhuizen te vinden in Portugal. Hieronder hebben we de belangrijkste opties voor je op een rijtje gezet:

 • Makelaar: Schakel een lokale makelaar in om je te helpen bij het vinden van een huurhuis. Een makelaar kent de lokale markt goed en kan je adviseren over de beste locaties en huurprijzen.
 • Online: Er zijn verschillende websites waarop huurhuizen in Portugal worden aangeboden. Enkele populaire websites zijn Idealista, Casa Sapo en Imovirtual.
 • Lokale kranten: In lokale kranten worden regelmatig huurhuizen aangeboden. Dit is vooral handig als je op zoek bent naar een huurhuis in een specifieke regio.

Wat zijn de huurprijzen in Portugal?

De huurprijzen in Portugal zijn over het algemeen lager dan in Nederland. De exacte huurprijs hangt af van verschillende factoren, zoals de locatie, de grootte van het huis en de staat van onderhoud. Hieronder hebben we enkele voorbeelden van huurprijzen in Portugal voor je op een rijtje gezet:

 • Een studio in Lissabon: gemiddeld €600 per maand
 • Een appartement met twee slaapkamers in Porto: gemiddeld €800 per maand
 • Een villa met drie slaapkamers in de Algarve: gemiddeld €1500 per maand

Wat zijn de beste regio’s om een huis te huren in Portugal?

Portugal heeft veel mooie regio’s waar je een huis kunt huren. Hieronder hebben we enkele populaire regio’s voor je op een rijtje gezet:

 • Lissabon: De hoofdstad van Portugal is een populaire bestemming voor expats en digitale nomaden. Lissabon heeft een bruisend centrum, prachtige stranden en een heerlijk klimaat.
 • Porto: Porto is de op één na grootste stad van Portugal en staat bekend om haar historische centrum, de Douro-rivier en de beroemde portwijn.
 • Algarve: De Algarve is een populaire vakantiebestemming vanwege haar prachtige stranden en heldere water. Hier kun je heerlijk tot rust komen en genieten van de zon.

Conclusie

Het huren van een huis in Portugal kan een geweldige ervaring zijn. Of je nu op zoek bent naar een vakantiehuisje aan de kust of een appartement in een bruisende stad, er is voor ieder wat wils. Zorg er wel voor dat je goed voorbereid bent en weet waar je op moet letten bij het huren van een huis in Portugal. Met de tips uit dit artikel kun je goed voorbereid op zoek gaan naar jouw droomhuis in Portugal.

Dit is ook Portugal