Algemeen

Postcodes in Portugal

Postcodes zijn een belangrijk onderdeel van het adres van een persoon of bedrijf. In Portugal worden postcodes ook wel “códigos postais” genoemd. Het is een reeks van cijfers en letters die worden gebruikt om de locatie van een adres te identificeren. In dit artikel zullen we meer leren over postcodes in Portugal en hoe ze werken.

Hoe zijn postcodes in Portugal gestructureerd?

Postcodes in Portugal bestaan uit zeven cijfers, gescheiden door een streepje. De eerste vier cijfers geven de plaats aan, terwijl de laatste drie cijfers de specifieke locatie binnen die plaats aangeven. Bijvoorbeeld, de postcode 1000-001 is de postcode voor het centrum van Lissabon.

De eerste twee cijfers van de postcode geven de regio aan. Portugal is verdeeld in 18 regio’s, elk met een eigen nummer. De regio’s zijn als volgt:

 • 10 – Lissabon
 • 20 – Porto
 • 30 – Viana do Castelo
 • 40 – Braga
 • 50 – Vila Real
 • 60 – Bragança
 • 70 – Guarda
 • 80 – Castelo Branco
 • 90 – Portalegre
 • 100 – Évora
 • 110 – Beja
 • 120 – Faro
 • 130 – Santarém
 • 140 – Setúbal
 • 150 – Aveiro
 • 160 – Coimbra
 • 170 – Leiria
 • 180 – Viseu

De laatste drie cijfers van de postcode geven de specifieke locatie binnen de plaats aan. Dit kan een straat, een gebouw of een deel van een gebouw zijn.

Hoe worden postcodes in Portugal gebruikt?

Postcodes worden gebruikt om de locatie van een adres te identificeren en te sorteren voor bezorging. In Portugal worden postcodes gebruikt door de Portugese postdienst, CTT (Correios, Telégrafos e Telefones), om post te sorteren en te bezorgen.

Postcodes worden ook gebruikt door andere bedrijven en organisaties, zoals banken en verzekeringsmaatschappijen, om de locatie van hun klanten te identificeren.

Hoe vind je een postcode in Portugal?

Er zijn verschillende manieren om een postcode in Portugal te vinden. Een van de gemakkelijkste manieren is om een online zoekopdracht uit te voeren. Er zijn verschillende websites die postcodes in Portugal aanbieden, zoals de website van CTT.

Als je de exacte locatie van een adres kent, kun je ook de postcode vinden door te zoeken op de website van CTT. Je kunt ook de postcode vinden door te zoeken op een online kaart, zoals Google Maps.

Wat zijn de uitdagingen van postcodes in Portugal?

Hoewel postcodes in Portugal nuttig zijn voor het identificeren van de locatie van een adres, zijn er nog steeds enkele uitdagingen. Een van de grootste uitdagingen is dat sommige gebieden in Portugal geen postcodes hebben. Dit kan het moeilijk maken om post te bezorgen en kan leiden tot vertragingen in de bezorging.

Een ander probleem is dat sommige postcodes niet nauwkeurig genoeg zijn. Dit kan leiden tot verwarring en vertragingen in de bezorging. Bijvoorbeeld, als een postcode de locatie van een gebouw niet nauwkeurig aangeeft, kan het moeilijk zijn voor de postbode om het juiste adres te vinden.

Conclusie

Postcodes zijn een belangrijk onderdeel van het adres van een persoon of bedrijf. In Portugal worden postcodes gebruikt om de locatie van een adres te identificeren en te sorteren voor bezorging. Hoewel er nog steeds enkele uitdagingen zijn met betrekking tot postcodes in Portugal, zijn ze over het algemeen nuttig en belangrijk voor het efficiënt bezorgen van post en het identificeren van de locatie van klanten.

Dit is ook Portugal