Algemeen

Kraanwater Portugal: Is het veilig om te drinken?

Als je op vakantie gaat naar Portugal, is het belangrijk om te weten of het kraanwater veilig is om te drinken. Niemand wil immers ziek worden tijdens zijn of haar vakantie. In dit artikel gaan we dieper in op de kwaliteit van het kraanwater in Portugal en geven we je tips over hoe je veilig kunt drinken.

De kwaliteit van het kraanwater in Portugal

Over het algemeen is het kraanwater in Portugal veilig om te drinken. Het wordt gezuiverd en gecontroleerd volgens de Europese normen en is van goede kwaliteit. Toch kan de kwaliteit van het kraanwater variëren afhankelijk van de regio waar je verblijft. In sommige gebieden kan het water een sterke chloorgeur hebben, terwijl het in andere gebieden een lichte ijzersmaak kan hebben.

Het is belangrijk om te weten dat het kraanwater in Portugal een hoog gehalte aan mineralen kan bevatten, zoals calcium en magnesium. Dit kan leiden tot kalkaanslag in apparaten zoals waterkokers en koffiezetapparaten. Het kan ook een licht troebel uiterlijk hebben, maar dit heeft geen invloed op de kwaliteit van het water.

Is het veilig om kraanwater te drinken in Portugal?

Ja, het is veilig om kraanwater te drinken in Portugal. Het water wordt gezuiverd en gecontroleerd volgens de Europese normen en is van goede kwaliteit. Toch kan het water in sommige gebieden een sterke chloorgeur hebben, wat het minder aantrekkelijk maakt om te drinken. Als je het water niet lekker vindt smaken, kun je altijd flessenwater kopen in de supermarkt.

Wat zijn de alternatieven voor kraanwater in Portugal?

Als je het kraanwater in Portugal niet vertrouwt of gewoon niet lekker vindt, zijn er verschillende alternatieven beschikbaar. Hier zijn enkele opties:

  • Flessenwater: Flessenwater is overal verkrijgbaar in Portugal en is een veilige optie om te drinken. Het is echter wel duurder dan kraanwater.
  • Waterfilters: Als je langere tijd in Portugal verblijft, kan het de moeite waard zijn om een waterfilter aan te schaffen. Hiermee kun je kraanwater filteren en veilig drinken.
  • Koolzuurhoudend water: In Portugal is koolzuurhoudend water populair en overal verkrijgbaar. Het is een veilige optie om te drinken en kan een alternatief zijn voor kraanwater.

Conclusie

Over het algemeen is het kraanwater in Portugal veilig om te drinken. Het wordt gezuiverd en gecontroleerd volgens de Europese normen en is van goede kwaliteit. Toch kan de kwaliteit van het water variëren afhankelijk van de regio waar je verblijft. Als je het kraanwater niet vertrouwt of gewoon niet lekker vindt, zijn er verschillende alternatieven beschikbaar, zoals flessenwater, waterfilters en koolzuurhoudend water. Het is belangrijk om te weten dat het kraanwater in Portugal een hoog gehalte aan mineralen kan bevatten, zoals calcium en magnesium, wat kan leiden tot kalkaanslag in apparaten. Als je op vakantie gaat naar Portugal, hoef je je dus geen zorgen te maken over de kwaliteit van het kraanwater, maar het kan wel handig zijn om een alternatief te hebben.

Ratingpost

Dit is ook Portugal