Algemeen

Lisbon Portugal Weather: Alles wat je moet weten over het weer in Lissabon

Als je van plan bent om naar Lissabon te reizen, is het belangrijk om te weten wat voor weer je kunt verwachten. Het weer in Lissabon kan namelijk sterk variëren, afhankelijk van het seizoen en de maand waarin je reist. In dit artikel geven we je een overzicht van het weer in Lissabon, zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan.

De beste tijd om naar Lissabon te reizen

De beste tijd om naar Lissabon te reizen is van maart tot en met mei of van september tot en met november. In deze maanden is het weer mild en aangenaam, met temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Bovendien zijn er in deze periodes minder toeristen, waardoor je meer van de stad kunt genieten zonder de drukte.

Als je van plan bent om in de zomer naar Lissabon te reizen, houd er dan rekening mee dat het erg warm kan worden. Temperaturen kunnen oplopen tot boven de 30 graden Celsius, waardoor het soms te warm kan zijn om de stad te verkennen. Bovendien is het in de zomermaanden erg druk in Lissabon, waardoor je soms lang moet wachten bij bezienswaardigheden en restaurants.

In de wintermaanden kan het weer in Lissabon erg wisselvallig zijn. Het kan regenachtig en koud zijn, maar het kan ook zonnig en mild zijn. Temperaturen liggen tussen de 10 en 15 graden Celsius, dus het is aan te raden om warme kleding mee te nemen als je in de winter naar Lissabon reist.

De maanden in Lissabon

Januari

Januari is de koudste maand in Lissabon, met temperaturen tussen de 8 en 15 graden Celsius. Het kan regenachtig zijn, dus neem een paraplu mee als je in deze maand naar Lissabon reist.

Februari

In februari is het weer vergelijkbaar met januari. Temperaturen liggen tussen de 9 en 16 graden Celsius en er kan regen vallen. Het is nog steeds aan te raden om warme kleding en een paraplu mee te nemen.

Maart

In maart begint het weer in Lissabon langzaam op te warmen. Temperaturen liggen tussen de 11 en 18 graden Celsius en er is minder kans op regen. Het is een goede maand om Lissabon te bezoeken, omdat het nog niet te druk is met toeristen.

April

April is een van de beste maanden om naar Lissabon te reizen. Temperaturen liggen tussen de 12 en 20 graden Celsius en er is weinig kans op regen. Bovendien bloeien de bloemen in deze maand, waardoor de stad er extra mooi uitziet.

Mei

In mei is het weer vergelijkbaar met april. Temperaturen liggen tussen de 14 en 22 graden Celsius en er is weinig kans op regen. Het is een goede maand om Lissabon te bezoeken als je van warm weer houdt, maar niet van extreme hitte.

Juni

In juni begint de zomer in Lissabon. Temperaturen kunnen oplopen tot boven de 25 graden Celsius, maar er is ook kans op regen. Het kan soms te warm zijn om de stad te verkennen, dus zorg ervoor dat je voldoende water drinkt en jezelf beschermt tegen de zon.

Juli

Juli is de warmste maand in Lissabon, met temperaturen tussen de 20 en 28 graden Celsius. Het kan erg druk zijn in de stad, dus houd er rekening mee dat je soms lang moet wachten bij bezienswaardigheden en restaurants.

Augustus

In augustus is het weer vergelijkbaar met juli. Temperaturen liggen tussen de 20 en 28 graden Celsius en het kan erg druk zijn in de stad. Als je in deze maand naar Lissabon reist, zorg er dan voor dat je voldoende water drinkt en jezelf beschermt tegen de zon.

September

September is een goede maand om naar Lissabon te reizen. Temperaturen liggen tussen de 18 en 26 graden Celsius en er is weinig kans op regen. Bovendien zijn er minder toeristen in deze maand, waardoor je meer van de stad kunt genieten zonder de drukte.

Oktober

In oktober begint het weer in Lissabon langzaam af te koelen. Temperaturen liggen tussen de 15 en 22 graden Celsius en er is nog steeds weinig kans op regen. Het is een goede maand om Lissabon te bezoeken als je van mild weer houdt.

November

In november kan het weer in Lissabon erg wisselvallig zijn. Temperaturen liggen tussen de 12 en 18 graden Celsius en er is meer kans op regen. Het kan soms koud zijn, dus neem warme kleding mee als je in deze maand naar Lissabon reist.

December

December is de koudste maand na januari. Temperaturen liggen tussen de 9 en 15 graden Celsius en er is meer kans op regen. Het kan soms koud zijn, dus neem warme kleding mee als je in deze maand naar Lissabon reist.

Conclusie

Het weer in Lissabon kan sterk variëren, afhankelijk van het seizoen en de maand waarin je reist. De beste tijd om naar Lissabon te reizen is van maart tot en met mei of van september tot en met november. In deze maanden is het weer mild en aangenaam, met weinig kans op regen. Als je in de zomer naar Lissabon reist, houd er dan rekening mee dat het erg warm kan worden en dat het druk kan zijn in de stad. In de wintermaanden kan het weer erg wisselvallig zijn, dus neem warme kleding mee als je in deze maanden naar Lissabon reist. Met deze informatie ben je goed voorbereid op je reis naar Lissabon en kun je optimaal genieten van deze prachtige stad.

Ratingpost

Dit is ook Portugal