Algemeen

Met de auto naar Portugal

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, mooie stranden en heerlijk eten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen ervoor kiezen om met de auto naar Portugal te reizen. In dit artikel geven we je tips en informatie over het reizen met de auto naar Portugal.

De route

Er zijn verschillende routes die je kunt nemen om met de auto naar Portugal te reizen. De meest populaire route is via Frankrijk en Spanje. Je kunt er ook voor kiezen om via België en Luxemburg te rijden, maar deze route is iets langer. Als je via Frankrijk en Spanje rijdt, kun je ervoor kiezen om via de kust te rijden of via het binnenland. De kustroute is iets langer, maar wel mooier. De binnenlandse route is korter, maar minder interessant.

De afstand

De afstand van Nederland naar Portugal is ongeveer 2000 kilometer. Als je via Frankrijk en Spanje rijdt, ben je ongeveer 20 uur onderweg. Het is dan ook verstandig om de reis in twee dagen te verdelen en onderweg te overnachten. Zo kun je uitgerust en veilig verder rijden.

De kosten

Als je met de auto naar Portugal reist, moet je rekening houden met verschillende kosten. Allereerst zijn er de kosten voor brandstof. Afhankelijk van het type auto en de route die je neemt, kun je rekenen op ongeveer €150 tot €250 aan brandstofkosten. Daarnaast zijn er de kosten voor tolwegen. In Frankrijk en Spanje zijn er veel tolwegen, dus houd rekening met ongeveer €100 tot €150 aan tolkosten. Verder zijn er nog kosten voor overnachtingen, eten en drinken onderweg.

De voorbereiding

Als je met de auto naar Portugal reist, is een goede voorbereiding essentieel. Zorg ervoor dat je auto in goede staat is en dat je alle benodigde documenten bij je hebt. Denk hierbij aan je rijbewijs, kentekenbewijs, groene kaart en eventueel een internationaal rijbewijs. Verder is het verstandig om een gevarendriehoek, veiligheidshesjes en een EHBO-kit mee te nemen. Ook is het handig om voor vertrek een routeplanner te raadplegen en eventueel overnachtingen te boeken.

De regels

Als je met de auto naar Portugal reist, moet je je houden aan de verkeersregels van het land. Zo geldt er een maximumsnelheid van 120 km/u op snelwegen en 50 km/u in de bebouwde kom. Verder is het verplicht om een veiligheidshesje te dragen als je buiten de auto staat op de snelweg of autoweg. Ook is het verplicht om overdag dimlicht te voeren en is het verboden om te bellen tijdens het rijden, tenzij je een handsfree set gebruikt.

De voordelen

Er zijn verschillende voordelen aan het reizen met de auto naar Portugal. Zo kun je onderweg genieten van de mooie landschappen en pittoreske dorpjes. Ook kun je zelf bepalen wanneer je vertrekt en hoe lang je onderweg bent. Verder kun je gemakkelijk je eigen spullen meenemen en hoef je geen rekening te houden met bagagebeperkingen zoals bij het vliegen.

De nadelen

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan het reizen met de auto naar Portugal. Zo ben je langer onderweg dan wanneer je zou vliegen. Ook moet je rekening houden met tolkosten en brandstofkosten. Verder kan het vermoeiend zijn om lange afstanden te rijden en moet je goed voorbereid zijn op eventuele pech onderweg.

Conclusie

Als je ervoor kiest om met de auto naar Portugal te reizen, is een goede voorbereiding essentieel. Zorg ervoor dat je auto in goede staat is en dat je alle benodigde documenten bij je hebt. Houd rekening met de kosten voor brandstof, tolwegen en overnachtingen. Verder is het belangrijk om je te houden aan de verkeersregels van het land. Als je goed voorbereid op pad gaat, kun je genieten van een mooie reis naar Portugal en onderweg genieten van de prachtige landschappen en pittoreske dorpjes.

Dit is ook Portugal