Algemeen

Nederland Portugal 2022: Een Vooruitblik op het WK Voetbal

Over minder dan een jaar is het zover: het WK voetbal in Qatar gaat van start. Een van de wedstrijden waar veel mensen naar uitkijken is de ontmoeting tussen Nederland en Portugal. In dit artikel gaan we dieper in op deze wedstrijd en kijken we naar de kansen van beide teams.

Nederland op het WK

Nederland heeft een rijke geschiedenis op het WK voetbal. In 1974 en 1978 stond Oranje in de finale, maar beide keren werd er verloren. In 1988 werd Nederland voor het eerst wereldkampioen, dankzij een legendarisch doelpunt van Marco van Basten in de finale tegen de Sovjet-Unie. Sindsdien heeft Nederland geen WK meer gewonnen, al stond het in 2010 nog wel in de finale tegen Spanje.

Op het WK van 2022 hoopt Nederland weer hoge ogen te gooien. Het team van bondscoach Louis van Gaal heeft een aantal talentvolle spelers, zoals Frenkie de Jong, Memphis Depay en Matthijs de Ligt. Bovendien heeft Van Gaal veel ervaring als coach op grote toernooien, wat een voordeel kan zijn voor Nederland.

Portugal op het WK

Ook Portugal heeft een rijke geschiedenis op het WK voetbal. In 1966 stond het land voor het eerst op het WK, maar het duurde tot 2006 voordat Portugal weer de kwartfinales haalde. In 2010 en 2014 werd Portugal in de groepsfase uitgeschakeld, maar op het WK van 2018 haalde het land de achtste finales.

Op het WK van 2022 hoopt Portugal weer ver te komen. Het team van bondscoach Fernando Santos heeft met Cristiano Ronaldo een van de beste spelers ter wereld in huis. Ronaldo heeft al veel grote prijzen gewonnen, waaronder het EK van 2016 met Portugal. Bovendien heeft Portugal een aantal andere goede spelers, zoals Bernardo Silva, Diogo Jota en Ruben Dias.

Nederland Portugal 2022

De wedstrijd tussen Nederland en Portugal op het WK van 2022 belooft een spektakel te worden. Beide teams hebben veel kwaliteit in huis en willen graag ver komen op het toernooi. Maar wat zijn de kansen van Nederland en Portugal in deze wedstrijd?

Kansen Nederland

Nederland heeft een aantal sterke punten die van pas kunnen komen tegen Portugal. Zo heeft Oranje een sterke verdediging, met spelers als De Ligt, Stefan de Vrij en Daley Blind. Bovendien heeft Nederland met De Jong en Georginio Wijnaldum twee middenvelders die veel kunnen brengen in de aanval. Als Nederland goed verdedigt en snel omschakelt naar de aanval, kan het Portugal zeker pijn doen.

Kansen Portugal

Portugal heeft met Ronaldo een van de beste spelers ter wereld in huis. Ronaldo kan een wedstrijd in zijn eentje beslissen en heeft al vaak laten zien dat hij op grote toernooien kan presteren. Bovendien heeft Portugal met spelers als Silva, Jota en Dias nog meer kwaliteit in huis. Als Portugal goed speelt en Ronaldo in vorm is, kan het Nederland zeker verslaan.

Conclusie

De wedstrijd tussen Nederland en Portugal op het WK van 2022 belooft een spannende wedstrijd te worden. Beide teams hebben veel kwaliteit in huis en willen graag ver komen op het toernooi. Nederland heeft een sterke verdediging en een aantal goede middenvelders, terwijl Portugal met Ronaldo een van de beste spelers ter wereld in huis heeft. Het is moeilijk te voorspellen wie er gaat winnen, maar het belooft in ieder geval een spektakel te worden.

Ratingpost

Dit is ook Portugal