Algemeen

Steden Portugal: Ontdek de Charme van de Portugese Steden

Portugal is een land dat bekend staat om zijn prachtige stranden, heerlijke eten en rijke geschiedenis. Maar het zijn vooral de steden die de charme van Portugal uitstralen. Van de middeleeuwse straatjes van Lissabon tot de historische stadsmuren van Évora, Portugal heeft een schat aan steden die wachten om ontdekt te worden. In dit artikel nemen we je mee op een reis langs enkele van de mooiste steden van Portugal.

Lissabon

Lissabon is de hoofdstad van Portugal en een van de meest populaire steden van het land. De stad is gebouwd op zeven heuvels en biedt een prachtig uitzicht op de rivier de Taag. Lissabon heeft een rijke geschiedenis en is een van de oudste steden van Europa. Het is een stad vol charme en karakter, met smalle straatjes, kleurrijke huizen en prachtige pleinen.

Een van de meest iconische bezienswaardigheden van Lissabon is de Torre de Belém, een middeleeuwse toren die uitkijkt over de rivier de Taag. Andere hoogtepunten zijn het kasteel van São Jorge, de kathedraal van Lissabon en de wijk Alfama, bekend om zijn smalle straatjes en traditionele fado-muziek.

Porto

Porto is de op een na grootste stad van Portugal en staat bekend om zijn portwijn en prachtige historische centrum. De stad ligt aan de rivier de Douro en heeft een rijke geschiedenis als belangrijke handelsstad. Het historische centrum van Porto staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een doolhof van smalle straatjes, kleurrijke huizen en prachtige pleinen.

Een van de hoogtepunten van Porto is de Dom Luis I-brug, die de stad verbindt met de wijk Vila Nova de Gaia, waar veel van de portkelders zich bevinden. Andere bezienswaardigheden zijn de kathedraal van Porto, de kerk van São Francisco en de wijk Ribeira, bekend om zijn restaurants en bars aan de rivier.

Coimbra

Coimbra is een historische stad in het centrum van Portugal en staat bekend om zijn universiteit, een van de oudste van Europa. De stad heeft een rijke geschiedenis en was ooit de hoofdstad van Portugal. Het historische centrum van Coimbra staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een doolhof van smalle straatjes, kleurrijke huizen en prachtige pleinen.

Een van de hoogtepunten van Coimbra is de universiteit, die dateert uit de 13e eeuw en een van de oudste van Europa is. Andere bezienswaardigheden zijn de kathedraal van Coimbra, de kerk van Santa Cruz en de botanische tuin van de universiteit.

Évora

Évora is een historische stad in het zuiden van Portugal en staat bekend om zijn goed bewaarde middeleeuwse stadsmuren en Romeinse tempels. De stad heeft een rijke geschiedenis en was ooit een belangrijke stad in het Romeinse rijk. Het historische centrum van Évora staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een doolhof van smalle straatjes, kleurrijke huizen en prachtige pleinen.

Een van de hoogtepunten van Évora is de Templo Romano, een goed bewaard gebleven Romeinse tempel uit de 1e eeuw na Christus. Andere bezienswaardigheden zijn de kathedraal van Évora, de kerk van São Francisco en de Capela dos Ossos, een kapel versierd met menselijke botten.

Funchal

Funchal is de hoofdstad van het eiland Madeira en staat bekend om zijn prachtige stranden, kleurrijke bloemen en heerlijke eten. De stad heeft een rijke geschiedenis en was ooit een belangrijke haven voor de handel in suiker en wijn. Het historische centrum van Funchal is een doolhof van smalle straatjes, kleurrijke huizen en prachtige pleinen.

Een van de hoogtepunten van Funchal is de Mercado dos Lavradores, een kleurrijke markt vol met verse vis, groenten en fruit. Andere bezienswaardigheden zijn de kathedraal van Funchal, de botanische tuin van Madeira en de wijk Old Town, bekend om zijn restaurants en bars.

Conclusie

Portugal heeft een schat aan prachtige steden die wachten om ontdekt te worden. Van de middeleeuwse straatjes van Lissabon tot de historische stadsmuren van Évora, elke stad heeft zijn eigen charme en karakter. Of je nu op zoek bent naar geschiedenis, cultuur of gewoon een ontspannen vakantie, Portugal heeft voor elk wat wils. Dus waar wacht je nog op? Boek je volgende reis naar Portugal en ontdek de charme van de Portugese steden.

Ratingpost

Dit is ook Portugal