Algemeen

Ticket naar Portugal: alles wat je moet weten

Ben je van plan om binnenkort naar Portugal te reizen? Dan is het belangrijk om een ticket naar Portugal te boeken. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het boeken van een ticket naar Portugal.

Wanneer kun je het beste een ticket naar Portugal boeken?

Als je op zoek bent naar een goedkoop ticket naar Portugal, is het belangrijk om op het juiste moment te boeken. Over het algemeen geldt dat hoe eerder je boekt, hoe goedkoper het ticket is. Daarnaast zijn er ook bepaalde periodes waarin het goedkoper is om naar Portugal te reizen, zoals buiten het hoogseizoen. Hieronder vind je een overzicht van de beste periodes om een ticket naar Portugal te boeken:

 • Boek minimaal 2 maanden van tevoren
 • Reis buiten het hoogseizoen (juli en augustus)
 • Boek op dinsdag of woensdag, dit zijn vaak de goedkoopste dagen om te boeken
 • Boek een retourticket in plaats van een enkele reis

Welke luchthavens zijn er in Portugal?

Portugal heeft verschillende luchthavens waar je naartoe kunt vliegen. De grootste en bekendste luchthaven is Lissabon Portela Airport, gevolgd door Porto Airport. Daarnaast zijn er nog een aantal kleinere luchthavens, zoals Faro Airport en Madeira Airport. Welke luchthaven je kiest, hangt af van je bestemming en reisplannen.

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Portugal?

Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die naar Portugal vliegen. Hieronder vind je een overzicht van de bekendste luchtvaartmaatschappijen:

 • TAP Air Portugal
 • KLM
 • Air France
 • Lufthansa
 • British Airways
 • EasyJet
 • Ryanair

Let op: niet alle luchtvaartmaatschappijen vliegen naar alle luchthavens in Portugal. Controleer daarom altijd goed welke luchtvaartmaatschappijen naar jouw gewenste bestemming vliegen.

Wat zijn de kosten van een ticket naar Portugal?

De kosten van een ticket naar Portugal zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de luchtvaartmaatschappij, de periode waarin je reist en de luchthaven van vertrek. Over het algemeen geldt dat je voor een retourticket naar Portugal tussen de €100 en €500 betaalt. Als je op zoek bent naar een goedkoop ticket, is het belangrijk om verschillende luchtvaartmaatschappijen en periodes met elkaar te vergelijken.

Waar moet je op letten bij het boeken van een ticket naar Portugal?

Als je een ticket naar Portugal boekt, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten:

 • Controleer of je paspoort of identiteitskaart nog geldig is
 • Controleer of je een visum nodig hebt voor Portugal
 • Controleer of je bagage is inbegrepen bij de prijs van het ticket
 • Controleer of je stoelreservering is inbegrepen bij de prijs van het ticket
 • Controleer of er extra kosten zijn voor het wijzigen of annuleren van het ticket

Conclusie

Als je van plan bent om naar Portugal te reizen, is het belangrijk om op tijd een ticket te boeken. Door op het juiste moment te boeken en verschillende luchtvaartmaatschappijen met elkaar te vergelijken, kun je geld besparen op je ticket. Daarnaast is het belangrijk om op een aantal zaken te letten bij het boeken van een ticket, zoals de geldigheid van je paspoort en de inbegrepen bagage.

Dit is ook Portugal