Reisgidsen

Porto op een Regenachtige Dag: Binnenactiviteiten

Porto op een Regenachtige Dag: Binnenactiviteiten

Porto, de op een na grootste stad van Portugal, staat bekend om zijn prachtige uitzichten op de rivier de Douro, de kleurrijke huizen en de heerlijke portwijn. Echter, net als in veel andere Europese steden, kan het weer soms wat wisselvallig zijn. Dus, wat te doen op een regenachtige dag in Porto? Gelukkig zijn er genoeg indoor activiteiten om van te genieten. Hier zijn enkele ideeën om je dag te vullen als het weer niet meewerkt.

Cultuur snuiven in musea

Porto heeft een aantal fantastische musea die je kunt bezoeken op een regenachtige dag. Het Museu Serralves is een van de meest bekende musea van de stad, met een mix van hedendaagse kunst en prachtige tuinen. Het Museu Nacional Soares dos Reis is een ander juweeltje, met een collectie van schilderijen, beeldhouwwerken en keramiek.

Top musea in Porto:

 • Museu Serralves
 • Museu Nacional Soares dos Reis
 • Museum of Port Wine
 • Casa do Infante

Proef de lokale lekkernijen in overdekte markten

Porto staat ook bekend om zijn heerlijke gastronomie, en een regenachtige dag is de perfecte gelegenheid om wat lokale lekkernijen te proeven. Breng een bezoek aan Mercado do Bolhão, een overdekte markt waar je verse producten, ambachtelijke kazen en traditionele gerechten kunt vinden. Of stop bij de Mercado Beira-Rio om wat lokale delicatessen te proeven terwijl je droog blijft.

Top overdekte markten in Porto:

 • Mercado do Bolhão
 • Mercado Beira-Rio
 • Mercado Bom Sucesso
 • Mercado Ferreira Borges

Ontdek de geschiedenis in kerken en kathedralen

Porto heeft een rijke geschiedenis en dat is duidelijk terug te zien in de prachtige kerken en kathedralen die de stad rijk is. Bezoek de Sé do Porto, de oudste kerk van de stad, of bewonder de prachtige barokke interieurs van de Igreja do Carmo. Deze indrukwekkende gebouwen zijn de perfecte plekken om te schuilen voor de regen terwijl je geniet van de architectonische schoonheid.

Top kerken en kathedralen in Porto:

 • Sé do Porto
 • Igreja do Carmo
 • Igreja dos Clérigos
 • Igreja de São Francisco

Winkelplezier in overdekte winkelcentra

Als je van winkelen houdt, kun je op een regenachtige dag in Porto terecht in een van de overdekte winkelcentra. Het Norteshopping is een van de grootste winkelcentra van de stad, met een brede selectie aan winkels, restaurants en entertainment. Of breng een bezoek aan het Parque Nascente, waar je alles vindt van mode tot elektronica tot huisdecoratie.

Top overdekte winkelcentra in Porto:

 • Norteshopping
 • Parque Nascente
 • Maia Shopping
 • Arrábida Shopping

Al met al zijn er genoeg indoor activiteiten om te genieten van een regenachtige dag in Porto. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst, geschiedenis, eten of winkelen, Porto heeft voor elk wat wils. Dus laat een beetje regen je niet tegenhouden om deze prachtige stad te ontdekken!

Ratingpost

Dit is ook Portugal