Reisgidsen

Strandgids van Albufeira

Strandgids van Albufeira: Ontdek de mooiste stranden van Portugal

Albufeira, gelegen in de Algarve regio van Portugal, staat bekend om zijn prachtige stranden. Met meer dan 20 stranden verspreid langs de kustlijn, is Albufeira de ideale bestemming voor zon- en strandliefhebbers. In deze strandgids zullen we de mooiste stranden van Albufeira highlighten, zodat je gemakkelijk kunt kiezen welk strand je wilt bezoeken tijdens je vakantie in deze populaire badplaats.

Praia dos Pescadores

Praia dos Pescadores, ook wel bekend als Fisherman’s Beach, is een van de meest populaire stranden in Albufeira. Dit prachtige stukje zand is gelegen in het oude gedeelte van de stad en biedt een schilderachtig uitzicht op de kleurrijke vissersboten die langs de kustlijn liggen. Met zijn kalme wateren en witte zand is Praia dos Pescadores perfect voor een ontspannen dag aan het strand.

Faciliteiten:

 • Restaurants en cafés in de buurt
 • Strandstoelen en parasols te huur
 • Toiletten en douches

Praia da Oura

Praia da Oura is een ander populair strand in Albufeira, vooral geliefd bij jonge vakantiegangers vanwege de bruisende sfeer. Dit strand biedt een scala aan watersportactiviteiten, zoals jetskiën en parasailen, evenals een levendige boulevard met bars en nachtclubs.

Faciliteiten:

 • Watersportverhuur
 • Strandbars en restaurants
 • Openbare douches en kleedkamers

Praia de São Rafael

Voor wie op zoek is naar een rustiger alternatief, is Praia de São Rafael een perfecte keuze. Dit pittoreske strand wordt omgeven door indrukwekkende kliffen en biedt kristalhelder water en fijn goudkleurig zand. Het is de ideale plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van de Algarve.

Faciliteiten:

 • Parkeren in de buurt
 • Snackbar op het strand
 • Toegang voor mindervaliden

Praia da Coelha

Praia da Coelha is een verborgen juweeltje dat bekend staat om zijn rustige en ontspannen sfeer. Dit kleine, afgelegen strand wordt omringd door kliffen en biedt kristalhelder water en uitstekende snorkelmogelijkheden. Het is de perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte en te genieten van een vredig dagje aan zee.

Faciliteiten:

 • Beperkt aantal parkeerplaatsen
 • Geen strandwachten aanwezig
 • Geen strandbars of restaurants in de buurt

Praia do Castelo

Praia do Castelo is een ander afgelegen strand dat bezoekers een gevoel van rust en sereniteit biedt. Dit idyllische strand wordt omgeven door imposante rotsformaties en biedt adembenemende uitzichten op de oceaan. Ideaal voor een romantische stranddag of een rustige middag met het gezin.

Faciliteiten:

 • Beperkte parkeergelegenheid
 • Snackbar op het strand
 • Geen strandwachten aanwezig

Een stranddag in Albufeira is de perfecte manier om te genieten van de prachtige omgeving van de Algarve en te ontspannen onder de warme Portugese zon. Of je nu op zoek bent naar een bruisend stadstrand of een afgelegen baai, Albufeira heeft voor elk wat wils. Vergeet niet om je strandlaken, zonnebrandcrème en zwemkleding in te pakken en maak je klaar voor een onvergetelijke strandervaring in deze betoverende badplaats.

Ratingpost

Dit is ook Portugal