Algemeen

Alte Portugal: Een pittoresk dorpje in de Algarve

Alte Portugal is een klein dorpje gelegen in de Algarve, in het zuiden van Portugal. Het dorpje staat bekend om zijn pittoreske straatjes, traditionele huizen en prachtige natuur. Alte Portugal is een populaire bestemming onder toeristen die op zoek zijn naar rust, authenticiteit en natuur.

Geschiedenis van Alte Portugal

Alte Portugal heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Het dorpje was destijds een belangrijke handelspost vanwege zijn strategische ligging tussen de kust en het binnenland. In de middeleeuwen werd Alte Portugal veroverd door de Moren, die het dorpje omdoopten tot “Alta”. Na de herovering door de Portugezen in de 13e eeuw werd het dorpje omgedoopt tot “Alte”.

In de loop der eeuwen heeft Alte Portugal verschillende invloeden ondergaan, waaronder de Moorse, de Romeinse en de Portugese cultuur. Dit is terug te zien in de architectuur, de tradities en de keuken van het dorpje.

Bezienswaardigheden in Alte Portugal

Alte Portugal heeft verschillende bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder vind je een overzicht:

Fonte Pequena

De Fonte Pequena is een kleine fontein gelegen in het centrum van Alte Portugal. Het is een populaire plek onder toeristen en locals om te ontspannen en te genieten van het koele water. De fontein wordt omringd door bloemen en bomen, wat zorgt voor een idyllische sfeer.

Igreja Matriz de Alte

De Igreja Matriz de Alte is een kerk uit de 13e eeuw gelegen in het hart van Alte Portugal. De kerk heeft een prachtige architectuur en is rijkelijk versierd met azulejos, Portugese tegels. Binnenin de kerk vind je verschillende kunstwerken en religieuze voorwerpen.

Miradouro do Castelo

De Miradouro do Castelo is een uitkijkpunt gelegen op een heuvel net buiten Alte Portugal. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over het dorpje en de omgeving. Het is een populaire plek om te genieten van de zonsondergang.

Activiteiten in Alte Portugal

Naast het bezoeken van bezienswaardigheden zijn er ook verschillende activiteiten te doen in Alte Portugal. Hieronder vind je een overzicht:

Wandelen

Alte Portugal is omringd door prachtige natuur en is daarom een populaire bestemming onder wandelaars. Er zijn verschillende wandelroutes die je kunt volgen, variërend van korte wandelingen tot lange trektochten.

Zwemmen

Er zijn verschillende plekken in Alte Portugal waar je kunt zwemmen, zoals de Fonte Pequena en de rivier de Alte. Het water is hier kristalhelder en verfrissend, perfect voor een warme zomerdag.

Culinair genieten

Alte Portugal staat bekend om zijn traditionele keuken, die voornamelijk bestaat uit vis, vlees en groenten. Er zijn verschillende restaurants en cafés waar je kunt genieten van lokale specialiteiten, zoals gegrilde sardines en cataplana, een stoofpot met vis en schelpdieren.

Conclusie

Alte Portugal is een prachtig dorpje gelegen in de Algarve, dat bekend staat om zijn pittoreske straatjes, traditionele huizen en prachtige natuur. Het dorpje heeft een rijke geschiedenis en biedt verschillende bezienswaardigheden en activiteiten voor toeristen. Of je nu op zoek bent naar rust, authenticiteit of natuur, Alte Portugal is zeker een bezoek waard.

Dit is ook Portugal