Algemeen

Portugal Quinta: Een unieke vakantie-ervaring in Portugal

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, een heerlijke keuken en een adembenemende natuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor een vakantie in Portugal. Een bijzondere manier om dit land te ontdekken is door te verblijven in een quinta. In dit artikel lees je alles over deze unieke vakantie-ervaring in Portugal.

Wat is een quinta?

Een quinta is een traditionele Portugese boerderij die vaak omgebouwd is tot een vakantieverblijf. Het woord quinta betekent letterlijk vijfde en verwijst naar het feit dat vroeger een vijfde van de opbrengst van het land naar de eigenaar van de boerderij ging. Een quinta is meestal gelegen op het platteland en biedt rust, ruimte en privacy. Het is een ideale plek om te genieten van de natuur en het echte Portugese leven te ervaren.

Waarom kiezen voor een quinta?

Een verblijf in een quinta biedt vele voordelen ten opzichte van een verblijf in een hotel of appartement. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

 • Rust en privacy: Een quinta is meestal gelegen op het platteland en biedt veel rust en privacy. Je hebt geen last van andere gasten en kunt optimaal genieten van de natuur.
 • Authentieke ervaring: Een quinta is vaak een traditionele Portugese boerderij die omgebouwd is tot een vakantieverblijf. Hierdoor krijg je een authentieke ervaring van het Portugese leven en de cultuur.
 • Meer ruimte: Een quinta biedt vaak meer ruimte dan een hotelkamer of appartement. Je hebt vaak een eigen keuken, woonkamer en slaapkamer(s).
 • Flexibiliteit: Bij een verblijf in een quinta ben je niet gebonden aan vaste tijden voor ontbijt, lunch en diner. Je kunt zelf bepalen wanneer je wilt eten en wat je wilt eten.
 • Persoonlijke service: Bij een verblijf in een quinta krijg je vaak persoonlijke service van de eigenaar. Zij kunnen je tips geven over de omgeving en activiteiten die je kunt doen.

Waar vind je een quinta in Portugal?

Er zijn vele quinta’s te vinden in Portugal, vooral in de regio’s Alentejo, Algarve en Douro. Hieronder hebben we een aantal populaire quinta’s voor je op een rijtje gezet:

 • Quinta do Lago: Deze quinta is gelegen in de Algarve en biedt luxe villa’s met privézwembad en uitzicht op de golfbaan.
 • Quinta da Regaleira: Deze quinta is gelegen in Sintra en is een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Portugal. Het is een prachtig landgoed met een paleis, tuinen en grotten.
 • Quinta do Vallado: Deze quinta is gelegen in de Douro-vallei en is een wijnmakerij met een prachtig landhuis. Je kunt hier wijnproeverijen doen en genieten van het uitzicht op de wijngaarden.
 • Quinta do Monte: Deze quinta is gelegen op het eiland Madeira en biedt een prachtig uitzicht op de stad Funchal. Het is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de natuur.

Wat kun je doen tijdens een verblijf in een quinta?

Een verblijf in een quinta biedt vele mogelijkheden voor activiteiten en excursies. Hieronder hebben we een aantal suggesties voor je op een rijtje gezet:

 • Wandelen: Portugal heeft vele prachtige wandelroutes die je kunt ontdekken tijdens een verblijf in een quinta. De natuur is adembenemend en je komt langs pittoreske dorpjes en historische bezienswaardigheden.
 • Wijnproeverijen: Portugal staat bekend om zijn heerlijke wijnen en een verblijf in een quinta biedt de mogelijkheid om wijnproeverijen te doen. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een wijnmakerij in de Douro-vallei.
 • Cultuur snuiven: Portugal heeft een rijke geschiedenis en cultuur die je kunt ontdekken tijdens een verblijf in een quinta. Bezoek bijvoorbeeld de historische stadjes Évora en Sintra.
 • Strand: Portugal heeft vele prachtige stranden die je kunt bezoeken tijdens een verblijf in een quinta. De Algarve staat bekend om zijn mooie stranden en heldere water.
 • Golfen: Portugal is een populaire bestemming voor golfers en een verblijf in een quinta biedt de mogelijkheid om te golfen op prachtige golfbanen.

Conclusie

Een verblijf in een quinta is een unieke vakantie-ervaring in Portugal. Het biedt rust, ruimte en privacy en geeft je de mogelijkheid om het echte Portugese leven te ervaren. Er zijn vele quinta’s te vinden in Portugal en ze bieden vele mogelijkheden voor activiteiten en excursies. Een verblijf in een quinta is dan ook een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een bijzondere vakantie-ervaring in Portugal.

Ratingpost

Dit is ook Portugal