Algemeen

Altura Portugal: Een prachtige vakantiebestemming in de Algarve

Altura Portugal is een klein dorpje gelegen in de Algarve, in het zuiden van Portugal. Het is een populaire vakantiebestemming vanwege de prachtige stranden, het heerlijke klimaat en de vele activiteiten die er te doen zijn. In dit artikel lees je alles over Altura Portugal en waarom het een geweldige plek is om je vakantie door te brengen.

De stranden van Altura Portugal

Een van de grootste trekpleisters van Altura Portugal zijn de prachtige stranden. Het dorpje ligt aan de kust en heeft verschillende stranden die allemaal de moeite waard zijn om te bezoeken. Het bekendste strand is Praia de Altura, een langgerekt strand met fijn zand en helderblauw water. Het strand is erg populair bij zowel toeristen als locals en er zijn dan ook genoeg faciliteiten aanwezig, zoals strandbedjes en parasols. Daarnaast zijn er ook verschillende strandtentjes waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje.

Een ander strand dat zeker een bezoekje waard is, is Praia Verde. Dit strand ligt iets verderop en is omringd door pijnbomen. Het strand is iets rustiger dan Praia de Altura en daardoor perfect voor wie op zoek is naar wat meer rust en privacy. Ook hier zijn verschillende faciliteiten aanwezig, zoals een restaurant en toiletten.

Activiteiten in Altura Portugal

Naast het genieten van de prachtige stranden zijn er nog veel meer activiteiten te doen in Altura Portugal. Zo kun je bijvoorbeeld een boottocht maken langs de kust en genieten van het uitzicht op de kliffen en grotten. Ook kun je gaan snorkelen of duiken en de onderwaterwereld van de Algarve ontdekken.

Wie van golfen houdt, zit in Altura Portugal ook goed. Er zijn verschillende golfbanen in de omgeving te vinden, zoals de Monte Rei Golf & Country Club en de Quinta da Ria Golf Course. Beide banen zijn van hoge kwaliteit en bieden prachtige uitzichten over de omgeving.

Daarnaast is het ook leuk om een dagje door te brengen in het nabijgelegen stadje Tavira. Dit stadje heeft een rijke geschiedenis en er zijn dan ook verschillende bezienswaardigheden te vinden, zoals het kasteel en de oude stadsmuren. Ook kun je er heerlijk winkelen en genieten van de lokale keuken in een van de vele restaurants.

Het klimaat in Altura Portugal

Een van de redenen waarom Altura Portugal zo’n populaire vakantiebestemming is, is het heerlijke klimaat. Het dorpje ligt aan de kust en heeft daardoor een mediterraan klimaat met milde winters en warme zomers. In de zomermaanden kan de temperatuur oplopen tot wel 30 graden Celsius, waardoor het perfect is om te genieten van de zon en het strand.

Accommodaties in Altura Portugal

Er zijn verschillende accommodaties te vinden in Altura Portugal, van hotels tot appartementen en vakantiehuizen. Een populaire optie is het boeken van een all-inclusive hotel, waarbij je onbeperkt kunt genieten van eten en drinken. Daarnaast zijn er ook verschillende appartementen te huur, die vaak van alle gemakken zijn voorzien, zoals een keuken en een balkon of terras.

Conclusie

Altura Portugal is een prachtige vakantiebestemming in de Algarve, met prachtige stranden, een heerlijk klimaat en genoeg activiteiten om te doen. Of je nu op zoek bent naar rust en ontspanning of juist naar avontuur en activiteit, in Altura Portugal vind je het allemaal. Boek daarom snel je vakantie naar deze mooie plek en geniet van al het moois dat het te bieden heeft!

Ratingpost

Dit is ook Portugal