Algemeen

Huisje te koop Portugal: jouw droomhuis in het zonnige zuiden

Ben jij op zoek naar een huisje te koop in Portugal? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Portugal is een prachtig land met een heerlijk klimaat, mooie stranden en een rijke cultuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een huisje te kopen in Portugal. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het kopen van een huisje in Portugal.

Waarom een huisje kopen in Portugal?

Portugal is een land dat bekend staat om zijn prachtige natuur, heerlijke klimaat en vriendelijke bevolking. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een huisje te kopen in Portugal. Hieronder hebben we een aantal redenen op een rijtje gezet waarom Portugal zo’n populaire bestemming is voor mensen die op zoek zijn naar een tweede huis:

 • Het klimaat: Portugal heeft een heerlijk klimaat met veel zonuren en milde winters. Dit maakt het land het hele jaar door een aantrekkelijke bestemming.
 • De natuur: Portugal heeft een prachtige natuur met bergen, bossen en mooie stranden. Het land is dan ook een paradijs voor natuurliefhebbers.
 • De cultuur: Portugal heeft een rijke cultuur met een lange geschiedenis. Het land heeft veel historische steden en monumenten die zeker een bezoek waard zijn.
 • De vriendelijke bevolking: De Portugezen staan bekend om hun vriendelijkheid en gastvrijheid. Het is dan ook makkelijk om je thuis te voelen in Portugal.

Waar moet je op letten bij het kopen van een huisje in Portugal?

Het kopen van een huisje in Portugal is een grote stap en er zijn dan ook een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder hebben we een aantal belangrijke aandachtspunten voor je op een rijtje gezet:

 • De locatie: Kies een locatie die bij jou past. Wil je bijvoorbeeld dicht bij het strand wonen of juist in een rustig dorpje in het binnenland?
 • De staat van het huisje: Laat het huisje altijd inspecteren door een bouwkundige. Zo weet je zeker dat het huisje in goede staat verkeert en kom je niet voor verrassingen te staan.
 • De prijs: De prijzen van huisjes in Portugal kunnen sterk verschillen. Zorg ervoor dat je een realistisch budget hebt en laat je niet verleiden tot het kopen van een huisje dat eigenlijk boven je budget ligt.
 • De regelgeving: Houd er rekening mee dat de regelgeving in Portugal anders kan zijn dan in Nederland. Laat je goed informeren over de regels en wetten omtrent het kopen van een huisje in Portugal.

Waar vind je huisjes te koop in Portugal?

Er zijn verschillende manieren om huisjes te koop te vinden in Portugal. Hieronder hebben we een aantal opties voor je op een rijtje gezet:

 • Makelaars: Er zijn verschillende Nederlandse makelaars die zich hebben gespecialiseerd in het verkopen van huisjes in Portugal. Zij kunnen je helpen bij het vinden van een geschikt huisje en begeleiden je bij het hele koopproces.
 • Online: Op verschillende websites kun je huisjes te koop vinden in Portugal. Let er wel op dat je met een betrouwbare partij in zee gaat en dat het huisje aan jouw wensen voldoet.
 • Lokale kranten: In lokale kranten kun je vaak advertenties vinden van huisjes die te koop staan. Dit is vooral handig als je al ter plaatse bent en op zoek bent naar een huisje.

Wat zijn de kosten van een huisje in Portugal?

De kosten van een huisje in Portugal kunnen sterk verschillen. Het hangt onder andere af van de locatie, de staat van het huisje en de grootte van het perceel. Over het algemeen zijn de prijzen van huisjes in Portugal lager dan in Nederland. Hieronder hebben we een indicatie gegeven van de kosten:

 • Een appartement: Vanaf €50.000,-
 • Een huisje in een dorpje: Vanaf €100.000,-
 • Een huisje aan de kust: Vanaf €150.000,-

Houd er wel rekening mee dat er nog bijkomende kosten zijn, zoals overdrachtsbelasting, notariskosten en makelaarskosten. Deze kosten kunnen oplopen tot zo’n 10% van de aankoopprijs.

Conclusie

Een huisje kopen in Portugal is een grote stap, maar kan een geweldige investering zijn. Portugal is een prachtig land met een heerlijk klimaat, mooie natuur en een rijke cultuur. Als je op zoek bent naar een huisje te koop in Portugal, let dan goed op de locatie, de staat van het huisje en de prijs. Laat je goed informeren over de regelgeving en schakel eventueel de hulp in van een Nederlandse makelaar. Met een beetje geluk vind je jouw droomhuis in het zonnige zuiden!

Ratingpost

Dit is ook Portugal