Algemeen

Azoren Portugal: Een Paradijs op Aarde

De Azoren Portugal is een archipel van negen vulkanische eilanden in de Atlantische Oceaan, ongeveer 1500 km ten westen van Lissabon. De eilanden zijn verdeeld in drie groepen: de oostelijke groep (São Miguel en Santa Maria), de centrale groep (Terceira, Graciosa, São Jorge, Pico en Faial) en de westelijke groep (Corvo en Flores). De Azoren Portugal is een autonome regio van Portugal en heeft een oppervlakte van ongeveer 2.333 km².

Geschiedenis van de Azoren Portugal

De Azoren Portugal werd voor het eerst ontdekt door Portugese ontdekkingsreizigers in de 15e eeuw. De eilanden werden gebruikt als tussenstop voor schepen die op weg waren naar Amerika en Afrika. In de 16e eeuw werden de eilanden een belangrijk centrum voor de walvisvangst en later voor de productie van sinaasappels en ananas. In de 20e eeuw werden de eilanden een belangrijke toeristische bestemming vanwege hun prachtige natuur en unieke landschap.

Natuur en Landschap van de Azoren Portugal

De Azoren Portugal is een paradijs voor natuurliefhebbers. De eilanden hebben een uniek landschap met vulkanische bergen, kratermeren, watervallen, grotten en prachtige stranden. De eilanden zijn ook de thuisbasis van een rijke flora en fauna, waaronder zeldzame vogels, walvissen en dolfijnen.

Enkele van de meest populaire natuurlijke attracties van de Azoren Portugal zijn:

 • Lagoa das Sete Cidades op São Miguel
 • Montanha do Pico op Pico
 • Caldeira op Faial
 • Gruta das Torres op Terceira
 • Ilhéu de Vila Franca do Campo op São Miguel

Cultuur en Tradities van de Azoren Portugal

De Azoren Portugal heeft een rijke cultuur en tradities die teruggaan tot de 15e eeuw. De eilanden hebben hun eigen dialect, muziek, dans en culinaire tradities. Enkele van de meest populaire culturele attracties van de Azoren Portugal zijn:

 • Festas do Divino Espírito Santo (Feesten van de Heilige Geest) – een religieus feest dat wordt gevierd op alle eilanden
 • Festa da Senhora da Conceição (Feest van Onze-Lieve-Vrouw van de Onbevlekte Ontvangenis) – een religieus feest dat wordt gevierd op São Miguel
 • Festa do Chicharro (Feest van de Makreel) – een culinair feest dat wordt gevierd op São Jorge
 • Festa do Vinho (Wijnfeest) – een culinair feest dat wordt gevierd op Pico
 • Festa do Emigrante (Feest van de Emigrant) – een feest ter ere van de Azoreanen die naar het buitenland zijn geëmigreerd

Toerisme op de Azoren Portugal

De Azoren Portugal is een populaire toeristische bestemming vanwege de prachtige natuur, unieke landschap en rijke cultuur. De eilanden zijn ideaal voor wandelen, fietsen, duiken, walvissen spotten en andere outdoor activiteiten. Enkele van de meest populaire toeristische attracties van de Azoren Portugal zijn:

 • Whale Watching – de Azoren Portugal is een van de beste plekken ter wereld om walvissen en dolfijnen te spotten
 • Wandelen – de eilanden hebben een uitgebreid netwerk van wandelpaden die door prachtige landschappen en natuurlijke attracties leiden
 • Thermale baden – de Azoren Portugal heeft verschillende thermale baden die bekend staan om hun geneeskrachtige eigenschappen
 • Stranden – de eilanden hebben prachtige stranden met kristalhelder water en wit zand
 • Cultuur – de Azoren Portugal heeft een rijke cultuur en tradities die te zien zijn in de vele festivals en evenementen die het hele jaar door worden georganiseerd

Conclusie

De Azoren Portugal is een paradijs op aarde met prachtige natuur, unieke landschappen en rijke cultuur. De eilanden zijn ideaal voor natuurliefhebbers, avonturiers en cultuurliefhebbers. Of je nu wilt wandelen, fietsen, duiken, walvissen spotten of gewoon wilt ontspannen op het strand, de Azoren Portugal heeft voor ieder wat wils. Het is een bestemming die je niet mag missen!

Ratingpost

Dit is ook Portugal