Algemeen

Portugal National Football Team

Het Portugal National Football Team is het nationale voetbalteam van Portugal en vertegenwoordigt het land in internationale voetbalwedstrijden. Het team wordt ook wel A Seleção das Quinas genoemd, wat vertaald kan worden als “Het Team van de Schilden”. Het team is opgericht in 1921 en heeft sindsdien een rijke geschiedenis opgebouwd.

Geschiedenis

Het Portugal National Football Team heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de jaren 20 van de vorige eeuw. Het team speelde zijn eerste internationale wedstrijd in 1921 tegen Spanje en verloor met 3-1. In de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw beleefde het team zijn hoogtepunt onder leiding van Eusébio, een van de grootste voetballers uit de Portugese geschiedenis. In 1966 bereikte Portugal de halve finales van het WK, waarin het werd uitgeschakeld door Engeland. In 1972 won Portugal de bronzen medaille op de Olympische Spelen in München.

In de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw had Portugal minder succes op internationaal niveau, maar in de jaren 2000 begon het team weer te floreren. In 2004 bereikte Portugal de finale van het EK, waarin het werd verslagen door Griekenland. In 2016 won Portugal eindelijk zijn eerste grote internationale titel door het EK te winnen, met Cristiano Ronaldo als aanvoerder van het team.

Prestaties

Het Portugal National Football Team heeft in de loop der jaren verschillende successen behaald op internationaal niveau. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste prestaties:

 • Europees kampioen: 2016
 • Finalist Europees kampioenschap: 2004
 • Halve finalist Wereldkampioenschap: 1966
 • Brons Olympische Spelen: 1964, 1996, 2004

Bekende spelers

Het Portugal National Football Team heeft in de loop der jaren veel bekende spelers voortgebracht. Hieronder volgt een overzicht van enkele van de meest bekende spelers:

 • Cristiano Ronaldo
 • Eusébio
 • Luis Figo
 • Rui Costa
 • Pauleta

Cristiano Ronaldo is zonder twijfel de meest bekende speler die ooit voor Portugal heeft gespeeld. Hij is de topscorer aller tijden van het team en heeft een belangrijke rol gespeeld in de successen van de afgelopen jaren. Eusébio wordt beschouwd als een van de grootste voetballers uit de Portugese geschiedenis en heeft het team in de jaren 60 naar grote hoogten gestuwd. Luis Figo en Rui Costa waren belangrijke spelers in de jaren 90 en 2000, terwijl Pauleta een van de meest productieve spitsen was die ooit voor Portugal heeft gespeeld.

Huidige team

Het huidige Portugal National Football Team bestaat uit een mix van ervaren spelers en jong talent. Hieronder volgt een overzicht van enkele van de belangrijkste spelers in het huidige team:

 • Cristiano Ronaldo
 • Bernardo Silva
 • Bruno Fernandes
 • Rúben Dias
 • Diogo Jota

Cristiano Ronaldo is nog steeds de belangrijkste speler van het team en heeft onlangs zijn 110e doelpunt voor Portugal gescoord, waarmee hij het record van Ali Daei evenaarde als topscorer aller tijden van een nationaal team. Bernardo Silva en Bruno Fernandes zijn belangrijke spelers op het middenveld, terwijl Rúben Dias een van de beste verdedigers ter wereld is. Diogo Jota is een jonge aanvaller die de laatste tijd veel indruk heeft gemaakt bij Liverpool.

Toekomst

Het Portugal National Football Team heeft een veelbelovende toekomst voor zich. Het team heeft veel jong talent dat de komende jaren kan uitgroeien tot belangrijke spelers. Bovendien heeft het team met Cristiano Ronaldo nog steeds een van de beste spelers ter wereld in zijn gelederen. Het is dan ook niet ondenkbaar dat Portugal in de toekomst nog meer successen zal behalen op internationaal niveau.

Conclusie

Het Portugal National Football Team heeft een rijke geschiedenis en heeft in de loop der jaren veel successen behaald op internationaal niveau. Het team heeft enkele van de grootste voetballers aller tijden voortgebracht, waaronder Eusébio, Luis Figo en Cristiano Ronaldo. Het huidige team heeft een mix van ervaren spelers en jong talent en heeft een veelbelovende toekomst voor zich. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Portugal een van de beste voetbalteams ter wereld is en regelmatig meedoet om de prijzen op grote toernooien.

Ratingpost

Dit is ook Portugal