Algemeen

Campings Portugal aan zee

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, mooie steden en een schitterende kustlijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor een vakantie in Portugal. Een van de populairste manieren om te verblijven in Portugal is op een camping. In dit artikel gaan we dieper in op de campings Portugal aan zee.

Waarom kiezen voor een camping in Portugal aan zee?

Portugal heeft een kustlijn van maar liefst 850 kilometer lang. Dit betekent dat er genoeg keuze is als het gaat om campings aan zee. Maar waarom zou je kiezen voor een camping in Portugal aan zee? Hieronder hebben we een aantal redenen voor je op een rijtje gezet:

  • Prachtige stranden: Portugal heeft een aantal van de mooiste stranden van Europa. Door te kiezen voor een camping aan zee, heb je direct toegang tot deze prachtige stranden.
  • Veel watersportmogelijkheden: Door de ligging aan zee zijn er veel watersportmogelijkheden in Portugal. Denk bijvoorbeeld aan surfen, kitesurfen, windsurfen en zeilen.
  • Mooie natuur: De kustlijn van Portugal is niet alleen mooi vanwege de stranden, maar ook vanwege de natuur. Er zijn veel mooie wandel- en fietsroutes langs de kust.
  • Cultuur: Portugal heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Door te kiezen voor een camping aan zee, kun je deze cultuur ontdekken in de nabijgelegen steden en dorpen.

Welke campings zijn er in Portugal aan zee?

Er zijn veel campings in Portugal aan zee. Hieronder hebben we een aantal van de populairste campings voor je op een rijtje gezet:

Camping Orbitur Guincho

Camping Orbitur Guincho ligt op slechts 800 meter van het strand van Guincho. Dit strand is populair onder surfers vanwege de hoge golven. De camping heeft ruime staanplaatsen en verschillende faciliteiten, zoals een zwembad, restaurant en supermarkt.

Camping Ria Formosa

Camping Ria Formosa ligt in het zuiden van Portugal, in de Algarve. De camping ligt direct aan de Ria Formosa, een beschermd natuurgebied met een prachtige lagune. Het strand ligt op slechts 1 kilometer afstand. De camping heeft verschillende faciliteiten, zoals een zwembad, restaurant en speeltuin.

Camping Costa de Caparica

Camping Costa de Caparica ligt op slechts 200 meter van het strand van Costa de Caparica. Dit strand is maar liefst 30 kilometer lang en is daarmee een van de langste stranden van Europa. De camping heeft verschillende faciliteiten, zoals een zwembad, restaurant en supermarkt.

Wat zijn de kosten van een camping in Portugal aan zee?

De kosten van een camping in Portugal aan zee zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, de grootte van de staanplaats en de faciliteiten op de camping. Over het algemeen zijn de kosten voor een camping in Portugal aan zee vergelijkbaar met de kosten voor een camping in Nederland of België. Je kunt al een staanplaats huren vanaf ongeveer €15 per nacht.

Waar moet je op letten bij het boeken van een camping in Portugal aan zee?

Als je een camping in Portugal aan zee wilt boeken, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

  • Locatie: Kies een camping die dichtbij het strand ligt en/of dichtbij een stad of dorp waar je graag naartoe wilt.
  • Faciliteiten: Kijk goed naar de faciliteiten op de camping, zoals een zwembad, restaurant en supermarkt.
  • Grootte staanplaats: Kijk goed naar de grootte van de staanplaats en of deze geschikt is voor jouw caravan of tent.
  • Beoordelingen: Lees beoordelingen van andere kampeerders om een goed beeld te krijgen van de camping.

Conclusie

Een camping in Portugal aan zee is een ideale manier om te genieten van de prachtige kustlijn van Portugal. Er zijn genoeg campings om uit te kiezen en de kosten zijn vergelijkbaar met de kosten voor een camping in Nederland of België. Let bij het boeken van een camping goed op de locatie, faciliteiten en grootte van de staanplaats. Zo kun je optimaal genieten van je vakantie in Portugal aan zee.

Ratingpost

Dit is ook Portugal