Algemeen

Country Code Portugal: Alles wat je moet weten

Als je van plan bent om naar Portugal te reizen of zaken te doen met Portugese bedrijven, is het belangrijk om de country code van Portugal te kennen. De country code van Portugal is +351. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de country code van Portugal en wat het betekent voor internationale communicatie.

Wat is een country code?

Een country code is een numerieke code die wordt gebruikt om een land te identificeren in internationale telecommunicatie. Het is een essentieel onderdeel van het internationale telefoonnummerplan en wordt gebruikt om oproepen vanuit het ene land naar het andere te routeren. Country codes worden ook gebruikt in andere vormen van communicatie, zoals e-mail en sms-berichten.

Hoe werkt de country code van Portugal?

De country code van Portugal is +351. Dit betekent dat als je vanuit een ander land naar Portugal wilt bellen, je eerst de country code moet invoeren voordat je het telefoonnummer van de persoon of het bedrijf in Portugal kiest. Als je bijvoorbeeld vanuit Nederland naar Portugal wilt bellen, moet je +351 invoeren voordat je het Portugese telefoonnummer kiest.

Als je vanuit Portugal naar een ander land wilt bellen, moet je de country code van dat land invoeren voordat je het telefoonnummer kiest. Bijvoorbeeld, als je vanuit Portugal naar Nederland wilt bellen, moet je eerst +31 invoeren voordat je het Nederlandse telefoonnummer kiest.

Andere belangrijke codes in Portugal

Naast de country code van Portugal zijn er nog andere belangrijke codes die je moet kennen als je internationaal communiceert met Portugese bedrijven of personen. Hieronder staan enkele van de belangrijkste codes:

  • International Direct Dialing (IDD) code: 00
  • Nationale netnummer: 21 (voor Lissabon)
  • Emergency services: 112

Internationale communicatie met Portugal

Als je internationaal communiceert met Portugese bedrijven of personen, zijn er enkele belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden. Hieronder staan enkele tips:

  • Zorg ervoor dat je de country code van Portugal correct invoert voordat je het telefoonnummer kiest. Als je de code verkeerd invoert, kan de oproep niet worden gerouteerd.
  • Houd rekening met het tijdsverschil tussen jouw land en Portugal. Portugal bevindt zich in de GMT tijdzone, wat betekent dat het één uur achterloopt op Nederland en België.
  • Als je een e-mail stuurt naar een Portugees bedrijf of persoon, zorg er dan voor dat je de juiste taal gebruikt. Hoewel veel Portugezen Engels spreken, is het nog steeds belangrijk om respect te tonen voor de Portugese taal en cultuur.

Conclusie

De country code van Portugal is +351 en is essentieel voor internationale communicatie met Portugese bedrijven en personen. Door de country code correct te gebruiken en rekening te houden met andere belangrijke codes en tips, kun je effectief communiceren met Portugese contacten en zaken doen in Portugal.

Ratingpost

Dit is ook Portugal