Algemeen

Rent a Car Portugal: Ontdek het land op jouw eigen tempo

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en heerlijk eten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het land jaarlijks miljoenen toeristen trekt. Wil je het land op jouw eigen tempo ontdekken en alle hoogtepunten zien? Dan is het huren van een auto de perfecte oplossing. In dit artikel lees je alles over het huren van een auto in Portugal en waar je op moet letten.

Waar moet je op letten bij het huren van een auto in Portugal?

Voordat je een auto huurt in Portugal, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder hebben we de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet:

 • Leeftijd: De minimumleeftijd om een auto te huren in Portugal is 18 jaar. Echter, de meeste autoverhuurbedrijven hanteren een minimumleeftijd van 21 of 23 jaar.
 • Rijbewijs: Om een auto te huren in Portugal heb je een geldig rijbewijs nodig. Als je niet uit een EU-land komt, heb je ook een internationaal rijbewijs nodig.
 • Verzekering: Controleer altijd de verzekering die bij de huurauto is inbegrepen. Vaak is alleen de basisverzekering inbegrepen, wat betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor eventuele schade aan de auto.
 • Borg: Bij het huren van een auto wordt er vaak een borg gevraagd. Dit bedrag wordt geblokkeerd op je creditcard en wordt teruggegeven als je de auto in goede staat terugbrengt.
 • Brandstofbeleid: Controleer het brandstofbeleid van het autoverhuurbedrijf. Bij sommige bedrijven moet je de auto met een volle tank terugbrengen, terwijl bij andere bedrijven de tank leeg mag zijn.

Waar kun je een auto huren in Portugal?

Er zijn tal van autoverhuurbedrijven in Portugal, zowel op de luchthavens als in de steden. Hieronder hebben we een aantal bekende autoverhuurbedrijven voor je op een rijtje gezet:

 • Hertz
 • Avis
 • Europcar
 • Budget
 • Enterprise

Als je van tevoren een auto wilt huren, kun je dit het beste online doen. Hierdoor kun je de verschillende autoverhuurbedrijven vergelijken en de beste deal vinden. Ook kun je vaak extra’s zoals een navigatiesysteem of kinderzitje bijboeken.

Wat zijn de beste routes om te rijden in Portugal?

Portugal heeft tal van prachtige routes om te rijden. Hieronder hebben we een aantal van de mooiste routes voor je op een rijtje gezet:

 • De kustweg van Lissabon naar Cascais: Deze route loopt langs de kust en biedt prachtige uitzichten op de Atlantische Oceaan.
 • De Douro-vallei: Deze route loopt door de Douro-vallei, een prachtig gebied met wijngaarden en historische dorpjes.
 • De Algarve: De Algarve is een populaire vakantiebestemming en biedt prachtige stranden en pittoreske dorpjes.
 • De Serra da Estrela: Deze route loopt door het hoogste gebergte van Portugal en biedt prachtige uitzichten op de bergen en valleien.

Als je een auto huurt in Portugal, kun je deze routes op jouw eigen tempo rijden en stoppen waar je wilt. Zo kun je optimaal genieten van al het moois dat Portugal te bieden heeft.

Conclusie

Het huren van een auto in Portugal is de perfecte manier om het land op jouw eigen tempo te ontdekken. Let wel op de minimumleeftijd, het rijbewijs, de verzekering, de borg en het brandstofbeleid bij het huren van een auto. Er zijn tal van autoverhuurbedrijven in Portugal, zowel op de luchthavens als in de steden. Als je van tevoren een auto huurt, kun je dit het beste online doen. Portugal heeft tal van prachtige routes om te rijden, zoals de kustweg van Lissabon naar Cascais, de Douro-vallei, de Algarve en de Serra da Estrela. Huur een auto en ontdek het prachtige Portugal op jouw eigen tempo!

Ratingpost

Dit is ook Portugal