Algemeen

Eilanden bij Portugal

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis en cultuur. Het land staat bekend om zijn mooie stranden, heerlijke eten en wijn, en natuurlijk de eilanden die bij Portugal horen. Portugal heeft twee eilandengroepen, de Azoren en Madeira, die beide een unieke charme hebben en zeker een bezoek waard zijn.

Azoren

De Azoren zijn een groep van negen vulkanische eilanden in de Atlantische Oceaan, ongeveer 1500 km ten westen van Lissabon. De eilanden zijn verdeeld in drie groepen: de oostelijke groep, de centrale groep en de westelijke groep. De Azoren zijn een autonome regio van Portugal en hebben een totale oppervlakte van ongeveer 2.333 km².

De Azoren zijn een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. De eilanden hebben een prachtige natuur met vulkanische landschappen, bergen, meren, watervallen en grotten. Er zijn ook vele wandelroutes en fietspaden die je kunt verkennen. De Azoren zijn ook een populaire bestemming voor walvisspotters en duikers vanwege de overvloed aan zeeleven.

De Azoren hebben ook een rijke geschiedenis en cultuur. De eilanden hebben vele historische gebouwen en monumenten, waaronder kerken, kloosters en forten. De Azoren hebben ook een unieke keuken met gerechten zoals cozido, een stoofpot van vlees en groenten die in de grond wordt gekookt.

De oostelijke groep

De oostelijke groep van de Azoren bestaat uit drie eilanden: São Miguel, Santa Maria en Formigas. São Miguel is het grootste eiland van de Azoren en heeft een prachtige natuur met vulkanische meren, warmwaterbronnen en watervallen. Santa Maria is het meest zuidelijke eiland van de Azoren en heeft mooie stranden en een rijke geschiedenis. Formigas is een klein eilandje dat bekend staat om zijn rijke zeeleven.

De centrale groep

De centrale groep van de Azoren bestaat uit vijf eilanden: Terceira, Graciosa, São Jorge, Pico en Faial. Terceira is het op twee na grootste eiland van de Azoren en heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Graciosa is een klein eiland dat bekend staat om zijn wijngaarden en mooie landschappen. São Jorge is een bergachtig eiland met prachtige wandelroutes en een unieke kaasproductie. Pico is het hoogste eiland van de Azoren en heeft een prachtige natuur met vulkanische landschappen en wijngaarden. Faial is een klein eiland dat bekend staat om zijn jachthaven en de beroemde Capelinhos-vulkaan.

De westelijke groep

De westelijke groep van de Azoren bestaat uit één eiland, Flores, en een groep van negen kleine eilandjes genaamd Corvo. Flores is een prachtig eiland met watervallen, meren en mooie wandelroutes. Corvo is het kleinste eiland van de Azoren en heeft een unieke flora en fauna.

Madeira

Madeira is een eilandengroep in de Atlantische Oceaan, ongeveer 1000 km ten zuidwesten van Lissabon. De eilandengroep bestaat uit twee bewoonde eilanden, Madeira en Porto Santo, en twee onbewoonde eilanden, Desertas en Selvagens. Madeira is een autonome regio van Portugal en heeft een totale oppervlakte van ongeveer 801 km².

Madeira staat bekend om zijn prachtige natuur met bergen, bossen, watervallen en levada’s, irrigatiekanalen die door de bergen lopen. Het eiland heeft ook mooie stranden en een mild klimaat het hele jaar door. Madeira is een populaire bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Madeira heeft ook een rijke geschiedenis en cultuur. Het eiland heeft vele historische gebouwen en monumenten, waaronder kerken, kloosters en forten. Madeira heeft ook een unieke keuken met gerechten zoals espada, een vis die alleen in de wateren rond Madeira wordt gevangen.

Conclusie

De eilanden bij Portugal zijn een prachtige bestemming voor natuurliefhebbers, avonturiers en cultuurliefhebbers. De Azoren en Madeira hebben beide een unieke charme en bieden vele mogelijkheden om te verkennen en te ontdekken. Of je nu wilt wandelen, duiken, walvissen spotten of gewoon wilt ontspannen op het strand, de eilanden bij Portugal hebben voor elk wat wils.

Dit is ook Portugal