Algemeen

Hoogste golven Portugal

Portugal is een populaire bestemming voor surfers van over de hele wereld vanwege de hoge golven die het land biedt. De kustlijn van Portugal is meer dan 800 kilometer lang en biedt een verscheidenheid aan surfspots voor surfers van alle niveaus. In dit artikel zullen we ons richten op de hoogste golven die Portugal te bieden heeft.

Nazaré

Nazaré is een klein vissersdorpje in de regio Leiria, ongeveer 120 kilometer ten noorden van Lissabon. Het is de thuisbasis van de hoogste golven ter wereld en trekt elk jaar duizenden surfers en toeschouwers. De golven in Nazaré worden veroorzaakt door een onderwaterkloof die de diepste kloof ter wereld is. De golven kunnen hier oplopen tot wel 30 meter hoog.

In 2011 werd de wereldberoemde surfer Garrett McNamara de eerste persoon die een golf van meer dan 23 meter in Nazaré surfte. Sindsdien is Nazaré uitgegroeid tot een van de meest populaire surfspots ter wereld en trekt het surfers van over de hele wereld aan.

Praia do Norte

Praia do Norte is een strand in Nazaré en staat bekend om zijn enorme golven. Het is een van de meest uitdagende surfspots ter wereld en trekt alleen de meest ervaren surfers aan. De golven hier kunnen oplopen tot wel 30 meter hoog en zijn berucht om hun kracht en snelheid.

In 2018 surfte de Braziliaanse surfer Rodrigo Koxa een golf van 24,38 meter op Praia do Norte, wat op dat moment de hoogste golf ooit gesurft was. Deze prestatie werd later erkend door het Guinness World Records.

Peniche

Peniche is een stad in de regio Leiria en staat bekend om zijn uitstekende surfomstandigheden. Het is de thuisbasis van enkele van de beste surfspots van Portugal, waaronder Supertubos, een strand dat bekend staat om zijn hoge golven en buisvormige golven.

Supertubos is een van de meest uitdagende surfspots van Portugal en trekt alleen de meest ervaren surfers aan. De golven hier kunnen oplopen tot wel 6 meter hoog en zijn berucht om hun kracht en snelheid.

Ericeira

Ericeira is een stad in de regio Lissabon en staat bekend om zijn uitstekende surfomstandigheden. Het is de thuisbasis van enkele van de beste surfspots van Portugal, waaronder Coxos, een strand dat bekend staat om zijn hoge golven en buisvormige golven.

Coxos is een van de meest uitdagende surfspots van Portugal en trekt alleen de meest ervaren surfers aan. De golven hier kunnen oplopen tot wel 4 meter hoog en zijn berucht om hun kracht en snelheid.

Costa da Caparica

Costa da Caparica is een strand in de regio Lissabon en staat bekend om zijn uitstekende surfomstandigheden. Het is een van de meest populaire surfspots van Portugal en trekt surfers van alle niveaus aan.

De golven hier kunnen oplopen tot wel 3 meter hoog en zijn ideaal voor beginnende en gemiddelde surfers. Costa da Caparica is ook een geweldige plek om te leren surfen, omdat er veel surfscholen zijn die lessen aanbieden voor beginners.

Conclusie

Portugal is een paradijs voor surfers en biedt enkele van de hoogste golven ter wereld. Nazaré is de thuisbasis van de hoogste golven ter wereld en trekt elk jaar duizenden surfers en toeschouwers. Praia do Norte is een van de meest uitdagende surfspots ter wereld en trekt alleen de meest ervaren surfers aan. Peniche en Ericeira zijn beide uitstekende surfspots en bieden enkele van de beste golven van Portugal. Costa da Caparica is een geweldige plek voor beginnende en gemiddelde surfers om te leren surfen.

Of je nu een ervaren surfer bent of net begint, Portugal heeft voor elk wat wils. Met zijn uitstekende surfomstandigheden en prachtige kustlijn is het geen wonder dat Portugal een van de populairste surfbestemmingen ter wereld is.

Dit is ook Portugal