Algemeen

Huizen te koop Portugal: jouw droomhuis in het zonnige zuiden

Ben jij op zoek naar een prachtige woning in het zonnige zuiden van Europa? Dan is Portugal wellicht de perfecte bestemming voor jou. Portugal is een land met een rijke geschiedenis, een heerlijk klimaat en een prachtige natuur. Bovendien is het land nog relatief betaalbaar in vergelijking met andere Europese landen. In dit artikel vertellen we je alles over huizen te koop Portugal en waar je op moet letten bij het kopen van een woning in dit mooie land.

Waarom Portugal?

Portugal is een land dat steeds populairder wordt onder toeristen en expats. Het land heeft veel te bieden, zoals:

 • Een heerlijk klimaat met veel zonuren
 • Een prachtige natuur met bergen, stranden en bossen
 • Een rijke geschiedenis en cultuur
 • Een vriendelijke bevolking
 • Relatief lage kosten van levensonderhoud

Bovendien is Portugal een veilig land met een goede gezondheidszorg en een stabiele economie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een woning te kopen in Portugal.

Waar moet je op letten bij het kopen van een woning in Portugal?

Als je een woning wilt kopen in Portugal, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder hebben we de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet:

 • Regel een NIF-nummer: voordat je een woning kunt kopen in Portugal, heb je een NIF-nummer nodig. Dit is een fiscaal identificatienummer dat je kunt aanvragen bij de Portugese belastingdienst.
 • Zoek een betrouwbare makelaar: het is belangrijk om een betrouwbare makelaar te vinden die je kan helpen bij het vinden van de juiste woning en het regelen van alle benodigde documenten.
 • Controleer de eigendomspapieren: voordat je een woning koopt, is het belangrijk om de eigendomspapieren te controleren. Zo weet je zeker dat de verkoper daadwerkelijk de eigenaar is en dat er geen schulden of andere problemen zijn.
 • Laat een bouwkundige keuring uitvoeren: het is verstandig om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren voordat je een woning koopt. Zo weet je zeker dat de woning in goede staat verkeert en dat er geen verborgen gebreken zijn.
 • Regel een advocaat: het is verstandig om een advocaat in te schakelen die je kan helpen bij het opstellen van het koopcontract en het regelen van alle juridische zaken.

Waar vind je huizen te koop Portugal?

Er zijn verschillende manieren om huizen te koop Portugal te vinden. Hieronder hebben we de belangrijkste opties voor je op een rijtje gezet:

 • Makelaars: er zijn veel makelaars in Portugal die gespecialiseerd zijn in de verkoop van woningen aan buitenlanders. Een goede makelaar kan je helpen bij het vinden van de juiste woning en het regelen van alle benodigde documenten.
 • Online: er zijn verschillende websites waarop je huizen te koop Portugal kunt vinden. Denk bijvoorbeeld aan Idealista, Casa Sapo en Imovirtual.
 • Lokale kranten: in lokale kranten staan vaak advertenties van woningen die te koop staan. Dit is vooral handig als je op zoek bent naar een woning in een specifieke regio.

Wat zijn de kosten van een woning in Portugal?

De kosten van een woning in Portugal zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, de grootte van de woning en de staat van onderhoud. Over het algemeen zijn de prijzen van woningen in Portugal nog relatief betaalbaar in vergelijking met andere Europese landen. Hieronder hebben we de gemiddelde prijzen van woningen in Portugal voor je op een rijtje gezet:

 • Appartement: €150.000 – €300.000
 • Villa: €300.000 – €600.000
 • Luxe villa: €600.000 – €1.000.000+

Houd er wel rekening mee dat er nog extra kosten bij komen, zoals overdrachtsbelasting, notariskosten en advocaatkosten. Deze kosten kunnen oplopen tot zo’n 10% van de aankoopprijs.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een prachtige woning in het zonnige zuiden van Europa, is Portugal zeker een land om te overwegen. Portugal heeft veel te bieden, zoals een heerlijk klimaat, een prachtige natuur en een rijke geschiedenis. Bovendien zijn de prijzen van woningen nog relatief betaalbaar in vergelijking met andere Europese landen. Als je een woning wilt kopen in Portugal, is het belangrijk om een betrouwbare makelaar te vinden en alle benodigde documenten goed te regelen. Zo kun je optimaal genieten van jouw droomhuis in het zonnige zuiden.

Dit is ook Portugal