Algemeen

Weerberichten Portugal: Alles wat je moet weten over het weer in Portugal

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, een bruisende cultuur en een adembenemende natuur. Het land heeft echter ook een zeer gevarieerd klimaat, wat betekent dat het weer in Portugal sterk kan variëren, afhankelijk van de tijd van het jaar en de regio waar je je bevindt. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over het weer in Portugal, inclusief de beste tijd om te reizen, de gemiddelde temperaturen en neerslag, en de beste manieren om je voor te bereiden op het weer in Portugal.

De beste tijd om naar Portugal te reizen

Als het gaat om het weer in Portugal, is de beste tijd om te reizen afhankelijk van wat je wilt doen en zien tijdens je reis. Over het algemeen zijn de lente (maart-mei) en de herfst (september-november) de beste tijden om te reizen, omdat het weer mild is en er minder toeristen zijn dan in de zomermaanden. Als je echter van plan bent om te genieten van de stranden en de zon, dan zijn de zomermaanden (juni-augustus) de beste tijd om te reizen.

Gemiddelde temperaturen en neerslag in Portugal

Portugal heeft een mediterraan klimaat in het zuiden en een gematigd klimaat in het noorden. Dit betekent dat de temperaturen en neerslag sterk kunnen variëren, afhankelijk van waar je je bevindt. Over het algemeen zijn de zomers in Portugal warm en droog, terwijl de winters mild en regenachtig zijn.

Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde temperaturen en neerslag in Portugal:

Lissabon

 • Januari: 15°C (neerslag: 99 mm)
 • April: 18°C (neerslag: 67 mm)
 • Juli: 27°C (neerslag: 4 mm)
 • Oktober: 21°C (neerslag: 92 mm)

Porto

 • Januari: 11°C (neerslag: 158 mm)
 • April: 14°C (neerslag: 104 mm)
 • Juli: 20°C (neerslag: 28 mm)
 • Oktober: 16°C (neerslag: 147 mm)

Funchal (Madeira)

 • Januari: 18°C (neerslag: 94 mm)
 • April: 19°C (neerslag: 47 mm)
 • Juli: 23°C (neerslag: 1 mm)
 • Oktober: 22°C (neerslag: 78 mm)

Ponta Delgada (Azoren)

 • Januari: 14°C (neerslag: 117 mm)
 • April: 15°C (neerslag: 77 mm)
 • Juli: 21°C (neerslag: 34 mm)
 • Oktober: 19°C (neerslag: 117 mm)

Hoe je je kunt voorbereiden op het weer in Portugal

Als je naar Portugal reist, is het belangrijk om je voor te bereiden op het weer, zodat je optimaal kunt genieten van je reis. Hieronder vind je enkele tips om je te helpen je voor te bereiden op het weer in Portugal:

 • Neem lichte kleding mee voor de zomermaanden en warmere kleding voor de wintermaanden.
 • Neem een paraplu en regenjas mee voor de wintermaanden, omdat het dan vaak regent.
 • Als je van plan bent om te wandelen of andere buitenactiviteiten te doen, zorg dan voor goede wandelschoenen en kleding die geschikt is voor het weer.
 • Als je van plan bent om te zwemmen, zorg dan voor zwemkleding en zonnebrandcrème.
 • Als je gevoelig bent voor de zon, zorg dan voor een hoed en zonnebril.

Conclusie

Het weer in Portugal kan sterk variëren, afhankelijk van de tijd van het jaar en de regio waar je je bevindt. Over het algemeen zijn de lente en de herfst de beste tijden om te reizen, omdat het weer mild is en er minder toeristen zijn dan in de zomermaanden. Als je echter van plan bent om te genieten van de stranden en de zon, dan zijn de zomermaanden de beste tijd om te reizen. Het is belangrijk om je voor te bereiden op het weer in Portugal, zodat je optimaal kunt genieten van je reis. Neem lichte kleding mee voor de zomermaanden en warmere kleding voor de wintermaanden, en zorg voor goede wandelschoenen en kleding die geschikt is voor het weer als je van plan bent om te wandelen of andere buitenactiviteiten te doen. Met deze tips kun je volop genieten van al het moois dat Portugal te bieden heeft!

Ratingpost

Dit is ook Portugal