Algemeen

Portugal Sintra: Een Betoverende Bestemming

Portugal Sintra is een prachtige bestemming die je niet mag missen tijdens je reis naar Portugal. Deze stad ligt op slechts 30 minuten rijden van Lissabon en is een populaire dagtrip voor toeristen. Sintra staat bekend om zijn sprookjesachtige kastelen, weelderige tuinen en prachtige uitzichten. In dit artikel nemen we je mee op een reis door Sintra en ontdek je waarom deze stad zo betoverend is.

De Geschiedenis van Sintra

Sintra heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad was ooit een belangrijke handelspost voor de Feniciërs en later voor de Romeinen. In de middeleeuwen werd Sintra een favoriete zomerresidentie voor de Portugese koningen en edelen. Ze bouwden prachtige paleizen en kastelen in de stad en omgeving. In de 19e eeuw werd Sintra ontdekt door de romantische dichters en kunstenaars, die de stad beschreven als een “hemelse plek op aarde”. Sindsdien is Sintra een populaire toeristische bestemming geworden.

Bezienswaardigheden in Sintra

Sintra heeft veel te bieden voor toeristen. Hier zijn enkele van de meest populaire bezienswaardigheden:

Pena Paleis

Het Pena Paleis is het meest iconische gebouw van Sintra. Het werd gebouwd in de 19e eeuw op de ruïnes van een oud klooster. Het paleis heeft een mix van verschillende architectonische stijlen, waaronder gotisch, renaissance en barok. Het is ook beroemd om zijn kleurrijke gevels en torens. Het Pena Paleis is omgeven door prachtige tuinen en biedt een adembenemend uitzicht op de omgeving.

Moorse Kasteel

Het Moorse Kasteel is een middeleeuws fort dat dateert uit de 8e eeuw. Het werd gebouwd door de Moren en later veroverd door de christenen. Het kasteel ligt op een heuveltop en biedt een panoramisch uitzicht op Sintra en de omliggende bergen. Het is ook beroemd om zijn indrukwekkende muren en torens.

Quinta da Regaleira

Quinta da Regaleira is een prachtig landgoed dat bekend staat om zijn weelderige tuinen en mysterieuze grotten. Het werd gebouwd in de 20e eeuw door een rijke zakenman en is een mix van gotische, renaissance en barokke stijlen. Het landgoed heeft ook een ondergronds netwerk van tunnels en grotten die leiden naar een prachtige waterval.

Sintra Nationaal Paleis

Het Sintra Nationaal Paleis is een van de oudste paleizen van Portugal. Het werd gebouwd in de 14e eeuw en was de zomerresidentie van de Portugese koningen. Het paleis heeft een mix van gotische, manuelijnse en moorse stijlen en is beroemd om zijn prachtige tegelpanelen en plafondschilderingen.

Activiteiten in Sintra

Naast het bezoeken van de bezienswaardigheden zijn er nog veel meer activiteiten te doen in Sintra:

Wandelen

Sintra heeft veel wandelpaden die je door de prachtige natuur en landschappen leiden. Een van de populairste wandelingen is de “Trilho dos Castros”, die je langs verschillende kastelen en paleizen brengt.

Stranden

Sintra heeft ook enkele prachtige stranden, zoals Praia Grande en Praia das Maçãs. Deze stranden zijn populair bij surfers vanwege de hoge golven.

Wijnproeverijen

Sintra ligt in de regio van Colares, die bekend staat om zijn wijnproductie. Je kunt hier verschillende wijngaarden bezoeken en wijnproeverijen doen.

Hoe kom je in Sintra?

Sintra ligt op slechts 30 minuten rijden van Lissabon. Je kunt er komen met de trein vanuit Lissabon. De trein vertrekt vanaf het Rossio Station en de reis duurt ongeveer 40 minuten. Je kunt ook de bus nemen vanuit Lissabon of een taxi huren.

Conclusie

Portugal Sintra is een betoverende bestemming die je niet mag missen tijdens je reis naar Portugal. De stad heeft een rijke geschiedenis en biedt prachtige bezienswaardigheden en activiteiten. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, architectuur, natuur of wijn, Sintra heeft voor elk wat wils. Plan je reis naar Portugal en ontdek de magie van Sintra!

Dit is ook Portugal