Algemeen

Stand Portugal: Een overzicht van de stranden in Portugal

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, een heerlijke keuken en een adembenemende natuur. Maar wat Portugal echt bijzonder maakt, zijn de stranden. Met meer dan 800 kilometer aan kustlijn heeft Portugal een grote verscheidenheid aan stranden, van kleine baaien tot uitgestrekte zandstranden. In dit artikel geven we een overzicht van de mooiste stranden van Portugal.

1. Praia da Rocha

Praia da Rocha is een van de bekendste stranden van Portugal en ligt in de Algarve, in het zuiden van Portugal. Het strand is omgeven door hoge kliffen en heeft een lengte van ongeveer 1,5 kilometer. Het water is hier kristalhelder en de golven zijn perfect om te surfen. Praia da Rocha is ook een populaire bestemming voor het nachtleven, met tal van bars en clubs.

2. Praia do Guincho

Praia do Guincho ligt in de buurt van Cascais, op ongeveer 30 minuten rijden van Lissabon. Het strand is beroemd om zijn sterke wind, waardoor het een populaire bestemming is voor windsurfers en kitesurfers. Het strand is ook een populaire locatie voor filmopnames, waaronder de James Bond-film “On Her Majesty’s Secret Service”.

3. Praia do Carvoeiro

Praia do Carvoeiro is een klein strand in de Algarve, omgeven door kliffen en rotsformaties. Het strand is bereikbaar via een trap vanaf het dorp Carvoeiro en is een populaire bestemming voor gezinnen met kinderen vanwege het kalme water. Het strand heeft ook tal van restaurants en bars in de buurt.

4. Praia da Marinha

Praia da Marinha is een van de mooiste stranden van Portugal en ligt in de buurt van Lagoa, in de Algarve. Het strand is omgeven door hoge kliffen en heeft kristalhelder water. Het strand is bereikbaar via een trap vanaf de parkeerplaats en is een populaire bestemming voor snorkelaars vanwege de vele grotten en rotsformaties in de buurt.

5. Praia do Camilo

Praia do Camilo is een klein strand in de buurt van Lagos, in de Algarve. Het strand is bereikbaar via een trap vanaf de parkeerplaats en is omgeven door hoge kliffen. Het water is hier kristalhelder en het strand is een populaire bestemming voor duikers vanwege de vele grotten en rotsformaties in de buurt.

6. Praia do Amado

Praia do Amado ligt in de buurt van Aljezur, aan de westkust van Portugal. Het strand is een populaire bestemming voor surfers vanwege de hoge golven en de sterke wind. Het strand is ook een populaire bestemming voor gezinnen vanwege het kalme water en de vele restaurants en bars in de buurt.

7. Praia da Falesia

Praia da Falesia is een lang zandstrand in de buurt van Albufeira, in de Algarve. Het strand is omgeven door hoge kliffen en heeft kristalhelder water. Het strand is een populaire bestemming voor gezinnen vanwege het kalme water en de vele restaurants en bars in de buurt.

8. Praia da Nazare

Praia da Nazare is een lang zandstrand in de buurt van Nazare, aan de westkust van Portugal. Het strand is een populaire bestemming voor surfers vanwege de hoge golven en de sterke wind. Het strand is ook bekend vanwege de traditionele vissersdorpjes en de kleurrijke boten die hier te vinden zijn.

9. Praia da Adraga

Praia da Adraga is een klein strand in de buurt van Sintra, ten noorden van Lissabon. Het strand is omgeven door hoge kliffen en heeft kristalhelder water. Het strand is een populaire bestemming voor gezinnen vanwege het kalme water en de vele restaurants en bars in de buurt.

10. Praia do Tonel

Praia do Tonel ligt in de buurt van Sagres, in het zuidwesten van Portugal. Het strand is een populaire bestemming voor surfers vanwege de hoge golven en de sterke wind. Het strand is ook een populaire bestemming voor gezinnen vanwege het kalme water en de vele restaurants en bars in de buurt.

Conclusie

Portugal heeft een grote verscheidenheid aan stranden, van kleine baaien tot uitgestrekte zandstranden. Of je nu op zoek bent naar een rustig strand om te ontspannen of een strand om te surfen, Portugal heeft voor ieder wat wils. De stranden in Portugal zijn ook een populaire bestemming voor gezinnen vanwege het kalme water en de vele restaurants en bars in de buurt. Dus als je op zoek bent naar een vakantiebestemming met prachtige stranden, dan is Portugal zeker een aanrader.

Ratingpost

Dit is ook Portugal