Algemeen

Strände Portugal: Ontdek de mooiste stranden van Portugal

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, cultuur en natuur. Het land staat bekend om zijn heerlijke eten, mooie steden en natuurlijk de prachtige stranden. Strände Portugal is dan ook een veelgezocht onderwerp voor vakantiegangers die op zoek zijn naar de perfecte strandvakantie. In dit artikel nemen we je mee langs de mooiste stranden van Portugal.

1. Praia da Rocha

Praia da Rocha is een van de bekendste stranden van Portugal en ligt in de Algarve. Het strand is omgeven door hoge kliffen en heeft een lengte van maar liefst 1,5 kilometer. Het heldere water en de gouden zandstranden maken dit strand tot een populaire bestemming voor toeristen. Praia da Rocha biedt ook tal van watersportactiviteiten, zoals jetskiën, parasailen en windsurfen.

2. Praia do Guincho

Praia do Guincho is een van de meest spectaculaire stranden van Portugal en ligt in de buurt van Cascais. Het strand is omgeven door hoge duinen en biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Praia do Guincho is ook een populaire bestemming voor surfers vanwege de hoge golven en de sterke wind.

3. Praia do Carvoeiro

Praia do Carvoeiro is een klein en gezellig strand in de Algarve. Het strand is omgeven door kliffen en biedt een prachtig uitzicht op de zee. Praia do Carvoeiro is ook een populaire bestemming voor gezinnen vanwege de kalme wateren en de vele restaurants en cafés in de buurt.

4. Praia da Marinha

Praia da Marinha is een van de mooiste stranden van Portugal en ligt in de buurt van Lagoa. Het strand is omgeven door hoge kliffen en biedt een prachtig uitzicht op de zee. Praia da Marinha is ook een populaire bestemming voor snorkelaars vanwege de vele grotten en rotsformaties in de buurt.

5. Praia de São Rafael

Praia de São Rafael is een van de mooiste stranden van Portugal en ligt in de buurt van Albufeira. Het strand is omgeven door hoge kliffen en biedt een prachtig uitzicht op de zee. Praia de São Rafael is ook een populaire bestemming voor duikers vanwege de vele onderwatergrotten en rotsformaties in de buurt.

6. Praia da Falesia

Praia da Falesia is een van de langste stranden van Portugal en ligt in de buurt van Albufeira. Het strand is omgeven door hoge kliffen en biedt een prachtig uitzicht op de zee. Praia da Falesia is ook een populaire bestemming voor wandelaars vanwege de vele wandelpaden in de buurt.

7. Praia do Camilo

Praia do Camilo is een klein en gezellig strand in de buurt van Lagos. Het strand is omgeven door hoge kliffen en biedt een prachtig uitzicht op de zee. Praia do Camilo is ook een populaire bestemming voor snorkelaars vanwege de vele onderwatergrotten en rotsformaties in de buurt.

8. Praia do Amado

Praia do Amado is een van de beste surfstranden van Portugal en ligt in de buurt van Aljezur. Het strand is omgeven door hoge kliffen en biedt een prachtig uitzicht op de zee. Praia do Amado is ook een populaire bestemming voor windsurfers vanwege de sterke wind.

9. Praia da Nazaré

Praia da Nazaré is een van de bekendste stranden van Portugal en ligt in de buurt van Leiria. Het strand is omgeven door hoge kliffen en biedt een prachtig uitzicht op de zee. Praia da Nazaré is ook een populaire bestemming voor surfers vanwege de hoge golven.

10. Praia da Rocha Baixinha

Praia da Rocha Baixinha is een van de mooiste stranden van Portugal en ligt in de buurt van Albufeira. Het strand is omgeven door hoge kliffen en biedt een prachtig uitzicht op de zee. Praia da Rocha Baixinha is ook een populaire bestemming voor gezinnen vanwege de kalme wateren en de vele restaurants en cafés in de buurt.

Conclusie

Portugal heeft een groot aantal prachtige stranden die zeker een bezoek waard zijn. Of je nu op zoek bent naar een rustig en gezellig strand of een strand met hoge golven en sterke wind, Portugal heeft voor ieder wat wils. Praia da Rocha, Praia do Guincho, Praia do Carvoeiro, Praia da Marinha, Praia de São Rafael, Praia da Falesia, Praia do Camilo, Praia do Amado, Praia da Nazaré en Praia da Rocha Baixinha zijn slechts enkele van de vele prachtige stranden die Portugal te bieden heeft. Dus pak je zwemkleding en zonnebrandcrème en geniet van de zon, zee en stranden van Portugal!

Ratingpost

Dit is ook Portugal