Algemeen

Stranden Portugal

Portugal is een land dat bekend staat om zijn prachtige stranden. Met een kustlijn van meer dan 800 kilometer biedt Portugal een breed scala aan stranden, van afgelegen baaien tot bruisende stranden met veel activiteiten. In dit artikel zullen we enkele van de beste stranden van Portugal bespreken.

1. Praia da Rocha

Praia da Rocha is een van de meest populaire stranden van Portugal en ligt in de Algarve. Het strand is omgeven door hoge kliffen en biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Het strand is breed en lang en biedt veel ruimte voor zonnebaden en zwemmen. Er zijn ook veel restaurants en bars in de buurt, waardoor het een geweldige plek is om te ontspannen en te genieten van de zon.

2. Praia do Guincho

Praia do Guincho is een van de meest pittoreske stranden van Portugal en ligt in de buurt van Cascais. Het strand is omgeven door duinen en biedt een prachtig uitzicht op de oceaan. Het is ook een populaire plek voor windsurfers vanwege de sterke winden die er waaien. Er zijn ook veel restaurants en bars in de buurt, waardoor het een geweldige plek is om te ontspannen en te genieten van de zonsondergang.

3. Praia da Marinha

Praia da Marinha is een van de meest schilderachtige stranden van Portugal en ligt in de Algarve. Het strand is omgeven door hoge kliffen en biedt een prachtig uitzicht op de oceaan. Het is ook een populaire plek om te snorkelen vanwege de heldere wateren en de vele zeedieren die er te vinden zijn. Er zijn ook veel restaurants en bars in de buurt, waardoor het een geweldige plek is om te ontspannen en te genieten van de zon.

4. Praia do Camilo

Praia do Camilo is een van de meest afgelegen stranden van Portugal en ligt in de buurt van Lagos. Het strand is omgeven door hoge kliffen en biedt een prachtig uitzicht op de oceaan. Het is ook een populaire plek om te snorkelen vanwege de heldere wateren en de vele zeedieren die er te vinden zijn. Er zijn ook veel restaurants en bars in de buurt, waardoor het een geweldige plek is om te ontspannen en te genieten van de zon.

5. Praia da Falesia

Praia da Falesia is een van de langste stranden van Portugal en ligt in de Algarve. Het strand is omgeven door hoge kliffen en biedt een prachtig uitzicht op de oceaan. Het is ook een populaire plek om te wandelen vanwege de lange wandelpaden die er zijn. Er zijn ook veel restaurants en bars in de buurt, waardoor het een geweldige plek is om te ontspannen en te genieten van de zon.

6. Praia do Vau

Praia do Vau is een van de meest populaire stranden van Portugal en ligt in de Algarve. Het strand is omgeven door hoge kliffen en biedt een prachtig uitzicht op de oceaan. Het is ook een populaire plek om te zwemmen vanwege de kalme wateren. Er zijn ook veel restaurants en bars in de buurt, waardoor het een geweldige plek is om te ontspannen en te genieten van de zon.

7. Praia da Nazare

Praia da Nazare is een van de meest bekende stranden van Portugal en ligt in de buurt van Leiria. Het strand is omgeven door hoge kliffen en biedt een prachtig uitzicht op de oceaan. Het is ook een populaire plek om te surfen vanwege de hoge golven die er zijn. Er zijn ook veel restaurants en bars in de buurt, waardoor het een geweldige plek is om te ontspannen en te genieten van de zon.

Conclusie

Portugal heeft een breed scala aan prachtige stranden die geschikt zijn voor alle soorten reizigers. Of je nu op zoek bent naar een afgelegen baai of een bruisend strand met veel activiteiten, Portugal heeft het allemaal. Dus pak je zwemkleding en zonnebrandcrème en ga op ontdekkingstocht naar de prachtige stranden van Portugal!

Ratingpost

Dit is ook Portugal