Algemeen

Weer Portugal februari: wat kun je verwachten?

Als je van plan bent om in februari naar Portugal te reizen, is het belangrijk om te weten wat voor weer je kunt verwachten. Portugal staat bekend om zijn aangename klimaat, maar het weer kan in februari nogal variëren. In dit artikel lees je alles over het weer in Portugal in februari, zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan.

Temperatuur in Portugal in februari

Februari is een van de koudste maanden van het jaar in Portugal. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 10 en 15 graden Celsius. Overdag kan het soms wat warmer zijn, maar ‘s nachts kan het flink afkoelen. In het noorden van Portugal is het over het algemeen wat kouder dan in het zuiden.

Neerslag in Portugal in februari

Februari is een vrij natte maand in Portugal. Er valt gemiddeld zo’n 10 dagen per maand regen. Vooral in het noorden van Portugal kan het flink regenen. In het zuiden van Portugal is het over het algemeen wat droger. Houd er wel rekening mee dat het weer in Portugal erg veranderlijk kan zijn. Het kan zomaar zijn dat het de ene dag stralend weer is en de volgende dag regent het de hele dag.

Zonuren in Portugal in februari

Februari is geen hele zonnige maand in Portugal. Gemiddeld schijnt de zon zo’n 5 uur per dag. Vooral in het noorden van Portugal is het vaak bewolkt. In het zuiden van Portugal is er meer kans op zon. Als de zon schijnt, kan het overdag soms nog best aangenaam zijn.

Wat te doen in Portugal in februari?

Ondanks dat februari niet de meest ideale maand is om naar Portugal te reizen, zijn er nog genoeg leuke dingen te doen. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de steden Lissabon en Porto. Deze steden zijn ook in de wintermaanden erg gezellig en er is genoeg te zien en te doen. Daarnaast kun je in februari ook prima wandelen in de natuur. Het landschap is dan groen en er zijn minder toeristen dan in de zomermaanden.

Wat moet je meenemen naar Portugal in februari?

Als je in februari naar Portugal gaat, is het belangrijk om warme kleding mee te nemen. Vooral ‘s avonds kan het flink afkoelen. Daarnaast is het handig om een paraplu of regenjas mee te nemen, aangezien er regelmatig regen valt. Verder is het verstandig om goede wandelschoenen mee te nemen als je van plan bent om te gaan wandelen in de natuur.

Conclusie

Als je in februari naar Portugal gaat, moet je rekening houden met koud en nat weer. Toch zijn er nog genoeg leuke dingen te doen en kun je ook in de wintermaanden genieten van al het moois dat Portugal te bieden heeft. Zorg wel dat je warme kleding en een paraplu meeneemt, zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan.

Ratingpost

Dit is ook Portugal