Algemeen

Portugal Capital: Lissabon, de prachtige hoofdstad van Portugal

Portugal is een prachtig land in het zuidwesten van Europa. Het land staat bekend om zijn mooie stranden, heerlijke eten en drinken en rijke geschiedenis. De hoofdstad van Portugal is Lissabon, ook wel bekend als de Portugal Capital. Lissabon is een stad vol cultuur, geschiedenis en prachtige bezienswaardigheden. In dit artikel nemen we je mee naar de mooiste plekjes van Lissabon en vertellen we je alles over deze prachtige stad.

Geschiedenis van Lissabon

Lissabon is een stad met een rijke geschiedenis. De stad werd gesticht door de Feniciërs en later veroverd door de Romeinen. In de middeleeuwen was Lissabon een belangrijke handelsstad en een belangrijk centrum van de Portugese ontdekkingsreizen. In de 18e eeuw werd de stad getroffen door een grote aardbeving, waardoor veel van de oude gebouwen werden verwoest. Na de aardbeving werd Lissabon herbouwd en ontstond de stad zoals we die nu kennen.

Bezienswaardigheden in Lissabon

Lissabon heeft veel prachtige bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je bezoek aan de stad. Hieronder hebben we de mooiste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet:

Torre de Belém

De Torre de Belém is een prachtige toren aan de oever van de rivier de Taag. De toren werd gebouwd in de 16e eeuw als verdediging tegen aanvallen vanuit de zee. Tegenwoordig is de toren een populaire toeristische attractie en staat het op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Mosteiro dos Jerónimos

Het Mosteiro dos Jerónimos is een klooster uit de 16e eeuw en staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het klooster is gebouwd in de Manuelstijl, een Portugese bouwstijl uit de 16e eeuw. Het klooster is prachtig gedecoreerd met beelden en ornamenten en is een van de mooiste voorbeelden van de Manuelstijl.

Praça do Comércio

De Praça do Comércio is een groot plein aan de oever van de rivier de Taag. Het plein was vroeger het centrum van de handel in Lissabon en is nu een populaire plek voor toeristen. Op het plein vind je het standbeeld van koning José I en het prachtige gebouw van het ministerie van Financiën.

Castelo de São Jorge

Het Castelo de São Jorge is een middeleeuws kasteel op een heuvel in het centrum van Lissabon. Het kasteel werd gebouwd in de 11e eeuw en was vroeger een belangrijk fort. Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Winkelen en uitgaan in Lissabon

Lissabon is ook een geweldige stad om te winkelen en uit te gaan. In het centrum van de stad vind je veel winkels en boetiekjes waar je leuke souvenirs en kleding kunt kopen. Ook zijn er veel gezellige bars en restaurants waar je kunt genieten van heerlijk eten en drinken.

Bairro Alto

Bairro Alto is een wijk in het centrum van Lissabon en staat bekend om zijn gezellige bars en restaurants. Vooral ‘s avonds is het hier erg druk en kun je genieten van live muziek en heerlijke cocktails.

Chiado

Chiado is een chique wijk in het centrum van Lissabon en staat bekend om zijn luxe winkels en boetiekjes. Hier kun je terecht voor exclusieve kleding, sieraden en accessoires.

Conclusie

Lissabon is een prachtige stad vol cultuur, geschiedenis en prachtige bezienswaardigheden. Of je nu wilt genieten van het heerlijke eten en drinken, wilt winkelen of wilt genieten van de prachtige architectuur, Lissabon heeft voor ieder wat wils. Als je op zoek bent naar een mooie bestemming voor je volgende vakantie, dan is Lissabon zeker een aanrader!

Ratingpost

Dit is ook Portugal