Algemeen

Eilanden Portugal Azoren: Een Paradijs op Aarde

De Azoren, een archipel van negen vulkanische eilanden in de Atlantische Oceaan, zijn een van de best bewaarde geheimen van Portugal. Deze eilanden, die bekend staan om hun ongerepte natuur, adembenemende landschappen en vriendelijke bevolking, zijn een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. In dit artikel zullen we de eilanden Portugal Azoren verkennen en ontdekken waarom deze bestemming een must-see is voor iedereen die op zoek is naar een unieke en onvergetelijke ervaring.

De Eilanden Portugal Azoren

De Azoren bestaan uit negen eilanden die verdeeld zijn over drie groepen: de oostelijke groep (São Miguel en Santa Maria), de centrale groep (Terceira, Graciosa, São Jorge, Pico en Faial) en de westelijke groep (Corvo en Flores). Elk eiland heeft zijn eigen unieke karakter en charme, maar ze delen allemaal een overvloed aan natuurlijke schoonheid en een ontspannen levensstijl.

São Miguel

São Miguel, het grootste eiland van de Azoren, is een paradijs voor natuurliefhebbers. Het eiland heeft een overvloed aan meren, watervallen, warmwaterbronnen en vulkanische kraters die allemaal gemakkelijk te bereiken zijn met de auto. Het hoogtepunt van het eiland is het kratermeer Lagoa das Sete Cidades, dat bekend staat om zijn twee verschillende kleuren water. Het eiland heeft ook een aantal prachtige stranden, waaronder Praia do Populo en Praia dos Moinhos.

Santa Maria

Santa Maria, het meest zuidelijke eiland van de Azoren, is een klein en rustig eiland met een ontspannen sfeer. Het eiland heeft een aantal prachtige stranden, waaronder Praia Formosa en Praia de São Lourenço, en een aantal interessante historische bezienswaardigheden, zoals de kerk van Nossa Senhora da Assunção en het fort van São Brás.

Terceira

Terceira, het op twee na grootste eiland van de Azoren, is een eiland vol geschiedenis en cultuur. De hoofdstad van het eiland, Angra do Heroísmo, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en heeft een aantal prachtige historische gebouwen, waaronder de kathedraal van Angra do Heroísmo en het fort van São João Baptista. Het eiland heeft ook een aantal prachtige stranden, waaronder Praia da Vitória en Praia dos Biscoitos.

Graciosa

Graciosa, het op een na kleinste eiland van de Azoren, is een rustig en vredig eiland met een ontspannen sfeer. Het eiland heeft een aantal prachtige stranden, waaronder Praia de Santa Cruz en Praia da Barra, en een aantal interessante historische bezienswaardigheden, zoals de kerk van Santa Cruz en de windmolens van Graciosa.

São Jorge

São Jorge, een langgerekt eiland met steile kliffen en diepe valleien, is een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. Het eiland heeft een aantal prachtige wandelpaden, waaronder de Fajãs-route, die langs de kust loopt en een aantal prachtige uitzichten biedt. Het eiland heeft ook een aantal prachtige stranden, waaronder Praia do Norte en Praia da Calheta.

Pico

Pico, het op een na grootste eiland van de Azoren, is een eiland vol contrasten. Het eiland heeft een aantal prachtige stranden, waaronder Praia do Cais do Pico en Praia do Pocinho, en een aantal interessante historische bezienswaardigheden, zoals de kerk van São Roque en het museum van de walvisvaart. Het hoogtepunt van het eiland is echter de Pico-berg, de hoogste berg van Portugal, die een spectaculair uitzicht biedt over het eiland en de oceaan.

Faial

Faial, een klein en charmant eiland met een ontspannen sfeer, is een populaire bestemming voor zeilers en jachtbezitters. Het eiland heeft een aantal prachtige stranden, waaronder Praia do Almoxarife en Praia do Porto Pim, en een aantal interessante historische bezienswaardigheden, zoals de kerk van Nossa Senhora da Conceição en het fort van Santa Cruz.

Corvo

Corvo, het kleinste eiland van de Azoren, is een afgelegen en ongerept eiland met een unieke charme. Het eiland heeft een aantal prachtige wandelpaden, waaronder de route naar de Caldeirão, een kratermeer dat bekend staat om zijn kristalheldere water. Het eiland heeft ook een aantal prachtige stranden, waaronder Praia da Areia.

Flores

Flores, een klein en charmant eiland met een overvloed aan natuurlijke schoonheid, is een paradijs voor natuurliefhebbers. Het eiland heeft een aantal prachtige wandelpaden, waaronder de route naar de Fajã Grande, een afgelegen dorpje aan de westkust van het eiland. Het eiland heeft ook een aantal prachtige stranden, waaronder Praia das Lajes en Praia do Alagoeiro.

Activiteiten op de Eilanden Portugal Azoren

De Azoren bieden een overvloed aan activiteiten voor bezoekers, van wandelen en fietsen tot zwemmen en duiken. Hier zijn enkele van de beste activiteiten om te doen op de eilanden Portugal Azoren:

Wandelen

De Azoren hebben een aantal prachtige wandelpaden die langs de kust, door de bergen en door de bossen lopen. Enkele van de beste wandelpaden zijn de Fajãs-route op São Jorge, de Pico-berg op Pico en de Caldeirão-route op Corvo.

Fietsen

De Azoren hebben een aantal prachtige fietsroutes die langs de kust en door de bergen lopen. Enkele van de beste fietsroutes zijn de kustweg op São Miguel, de bergweg op Pico en de route naar de Caldeirão op Corvo.

Zwemmen

De Azoren hebben een aantal prachtige stranden en zwemplekken, waaronder Praia do Populo op São Miguel, Praia Formosa op Santa Maria en Praia do Almoxarife op Faial.

Duiken

De Azoren hebben een aantal prachtige duiklocaties, waaronder de Ilhéu das Formigas op São Miguel, de Baixa do Ambrosio op Terceira en de Gruta das Baleias op Pico.

Conclusie

De eilanden Portugal Azoren zijn een paradijs op aarde, een bestemming die elke natuurliefhebber en avonturier moet bezoeken. Met hun ongerepte natuur, adembenemende landschappen en vriendelijke bevolking bieden de Azoren een unieke en onvergetelijke ervaring die je nergens anders ter wereld zult vinden. Of je nu wilt wandelen, fietsen, zwemmen of duiken, de Azoren hebben voor elk wat wils. Dus waar wacht je nog op? Boek je reis naar de eilanden Portugal Azoren en ontdek het paradijs op aarde!

Ratingpost

Dit is ook Portugal