Algemeen

Eilandengroep Portugal: Een Paradijs op Aarde

Portugal is een land dat bekend staat om zijn prachtige stranden, historische steden en heerlijke eten. Maar wist je dat Portugal ook een aantal van de meest adembenemende eilandengroepen ter wereld heeft? De eilandengroep Portugal bestaat uit de Azoren en Madeira, twee paradijselijke bestemmingen die je zeker op je bucketlist moet zetten. In dit artikel nemen we je mee op een reis door deze prachtige eilandengroepen en ontdek je waarom ze zo bijzonder zijn.

De Azoren

De Azoren is een archipel van negen vulkanische eilanden in de Atlantische Oceaan, ongeveer 1500 kilometer ten westen van Lissabon. De eilanden zijn verdeeld in drie groepen: de oostelijke groep (São Miguel en Santa Maria), de centrale groep (Terceira, Graciosa, São Jorge, Pico en Faial) en de westelijke groep (Corvo en Flores). Elk eiland heeft zijn eigen unieke karakter en biedt een scala aan activiteiten en bezienswaardigheden.

São Miguel

São Miguel is het grootste eiland van de Azoren en wordt ook wel het “groene eiland” genoemd vanwege zijn weelderige vegetatie. Het eiland heeft een aantal prachtige meren, waaronder het beroemde Lagoa das Sete Cidades, dat bekend staat om zijn twee verschillende kleuren water. Het eiland is ook de thuisbasis van de hoofdstad van de Azoren, Ponta Delgada, waar je kunt genieten van heerlijk eten en drinken en de lokale cultuur kunt ervaren.

Terceira

Terceira is een van de meest historische eilanden van de Azoren en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 15e eeuw. De hoofdstad, Angra do Heroísmo, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en heeft een prachtig historisch centrum met kleurrijke huizen en charmante straatjes. Het eiland heeft ook een aantal prachtige stranden en natuurlijke zwembaden, waaronder het beroemde Biscoitos-zwembad.

Pico

Pico is het op één na grootste eiland van de Azoren en staat bekend om zijn vulkanische landschap en de hoogste berg van Portugal, de Pico-berg. Het eiland heeft ook een aantal prachtige wijngaarden die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan en waar je de beroemde Pico-wijn kunt proeven. Het eiland is ook een populaire bestemming voor walvisspotters, omdat het een van de beste plekken ter wereld is om walvissen en dolfijnen te zien.

Madeira

Madeira is een archipel van vier eilanden in de Atlantische Oceaan, ongeveer 1000 kilometer ten zuidwesten van Lissabon. Het hoofdeiland, Madeira, is het grootste en meest bezochte eiland van de archipel en staat bekend om zijn prachtige landschap, milde klimaat en heerlijke eten en drinken.

Funchal

Funchal is de hoofdstad van Madeira en een van de meest charmante steden van Portugal. De stad heeft een prachtige historische wijk met kleurrijke huizen, smalle straatjes en gezellige pleinen. Funchal is ook de thuisbasis van de beroemde Mercado dos Lavradores, een markt waar je lokale producten kunt kopen, zoals exotisch fruit, verse vis en traditionele ambachten.

Levada-wandelingen

Een van de populairste activiteiten op Madeira is het maken van een levada-wandeling. Levada’s zijn irrigatiekanalen die door de bergen van Madeira lopen en die worden gebruikt om water naar de landbouwgebieden te brengen. De wandelingen langs de levada’s bieden prachtige uitzichten op de bergen en de zee en zijn een geweldige manier om de natuurlijke schoonheid van Madeira te ontdekken.

Pico do Arieiro

Pico do Arieiro is de op twee na hoogste berg van Madeira en biedt een spectaculair uitzicht op het eiland. Het is mogelijk om de top van de berg te bereiken via een kronkelende weg die door de bergen loopt. Eenmaal op de top kun je genieten van een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen en de zee.

Conclusie

De eilandengroep Portugal is een paradijs op aarde en biedt een scala aan activiteiten en bezienswaardigheden voor reizigers van alle leeftijden. Of je nu op zoek bent naar prachtige stranden, historische steden of adembenemende natuur, de Azoren en Madeira hebben het allemaal. Dus waar wacht je nog op? Boek je reis naar de eilandengroep Portugal en ontdek deze prachtige bestemmingen zelf!

Dit is ook Portugal