Algemeen

Goedkope vliegtickets Portugal: tips en tricks

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, mooie stranden en heerlijk eten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor een vakantie naar Portugal. Maar hoe vind je nu de beste en goedkoopste vliegtickets naar dit zonnige land? In dit artikel geven we je een aantal handige tips en tricks.

1. Boek op het juiste moment

Als je op zoek bent naar goedkope vliegtickets naar Portugal, is het belangrijk om op het juiste moment te boeken. Over het algemeen geldt dat hoe eerder je boekt, hoe goedkoper de tickets zijn. Maar ook last-minute deals kunnen soms voordelig zijn. Het is dan wel belangrijk dat je flexibel bent qua vertrekdatum en -tijd.

2. Vergelijk verschillende luchtvaartmaatschappijen

Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten naar Portugal aanbieden. Het loont dan ook om deze maatschappijen met elkaar te vergelijken. Let hierbij niet alleen op de prijs, maar ook op de vertrek- en aankomsttijden, de duur van de vlucht en eventuele extra kosten (zoals bagagekosten).

3. Kies voor een alternatieve luchthaven

Als je flexibel bent qua vertrek- en aankomstluchthaven, kan het voordelig zijn om te kiezen voor een alternatieve luchthaven. Zo zijn er bijvoorbeeld vluchten naar Porto of Faro die vaak goedkoper zijn dan vluchten naar Lissabon. Houd er wel rekening mee dat je dan nog wel extra kosten hebt voor het vervoer van en naar je uiteindelijke bestemming.

4. Maak gebruik van kortingscodes en acties

Sommige luchtvaartmaatschappijen bieden regelmatig kortingscodes en acties aan. Het loont dan ook om deze in de gaten te houden. Schrijf je bijvoorbeeld in voor de nieuwsbrief van de maatschappij of volg ze op social media. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste aanbiedingen.

5. Boek een pakketreis

Als je op zoek bent naar een complete vakantie naar Portugal, kan het voordelig zijn om een pakketreis te boeken. Hierbij zijn de vlucht, accommodatie en soms ook transfers inbegrepen. Vaak zijn deze pakketreizen voordeliger dan wanneer je alles los boekt.

6. Wees flexibel qua reisperiode

Als je flexibel bent qua reisperiode, kan dit ook voordelig zijn. Zo zijn vluchten buiten het hoogseizoen vaak goedkoper dan vluchten in het hoogseizoen. Ook kan het voordelig zijn om te kiezen voor een vlucht op een doordeweekse dag in plaats van in het weekend.

7. Boek direct bij de luchtvaartmaatschappij

Als je een goedkope vlucht naar Portugal hebt gevonden, is het verleidelijk om deze via een tussenpersoon te boeken. Maar vaak ben je dan duurder uit dan wanneer je direct bij de luchtvaartmaatschappij boekt. Bovendien heb je dan ook meer controle over je boeking en eventuele wijzigingen.

8. Gebruik een prijsvergelijkingssite

Er zijn verschillende prijsvergelijkingssites die je kunnen helpen bij het vinden van goedkope vliegtickets naar Portugal. Zo kun je in één oogopslag zien welke maatschappijen de voordeligste tickets aanbieden. Let er wel op dat sommige sites extra kosten rekenen voor het boeken van de tickets.

Conclusie

Er zijn verschillende manieren om goedkope vliegtickets naar Portugal te vinden. Door op het juiste moment te boeken, verschillende luchtvaartmaatschappijen te vergelijken en flexibel te zijn qua vertrek- en aankomstluchthaven en reisperiode, kun je flink besparen op je vlucht. Ook het gebruik van kortingscodes en acties, het boeken van een pakketreis en het direct boeken bij de luchtvaartmaatschappij kunnen voordelig zijn. Gebruik tot slot een prijsvergelijkingssite om snel en gemakkelijk de voordeligste tickets te vinden.

Ratingpost

Dit is ook Portugal