Algemeen

Huis kopen Portugal aan zee

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, een heerlijk klimaat en een schitterende kustlijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een huis te kopen in Portugal, en dan met name aan de kust. In dit artikel gaan we dieper in op het onderwerp huis kopen Portugal aan zee.

Waarom een huis kopen Portugal aan zee?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om een huis te kopen in Portugal aan zee. Hieronder hebben we de belangrijkste redenen voor je op een rijtje gezet:

 • Prachtige kustlijn: Portugal heeft een kustlijn van maar liefst 850 kilometer lang. Langs deze kustlijn vind je tal van mooie stranden, gezellige badplaatsen en schilderachtige vissersdorpjes.
 • Heerlijk klimaat: Portugal heeft een mediterraan klimaat met milde winters en warme zomers. Dit maakt het land het hele jaar door een aantrekkelijke bestemming.
 • Goede bereikbaarheid: Portugal is goed bereikbaar vanuit Nederland. Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die rechtstreekse vluchten aanbieden naar de luchthavens van Lissabon en Faro.
 • Gunstige prijzen: De prijzen van huizen in Portugal zijn over het algemeen lager dan in Nederland. Dit maakt het voor veel mensen aantrekkelijk om een huis te kopen in Portugal.

Waar moet je op letten bij het kopen van een huis in Portugal aan zee?

Als je overweegt om een huis te kopen in Portugal aan zee, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder hebben we de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet:

 • Locatie: De locatie van het huis is natuurlijk erg belangrijk. Wil je bijvoorbeeld dichtbij het strand wonen of juist in een rustigere omgeving?
 • Staat van het huis: Het is belangrijk om goed te kijken naar de staat van het huis. Is er sprake van achterstallig onderhoud of zijn er verborgen gebreken?
 • Prijs: De prijs van het huis is natuurlijk ook een belangrijk punt om op te letten. Vergelijk de prijzen van verschillende huizen en zorg dat je niet te veel betaalt.
 • Regelgeving: Houd er rekening mee dat er in Portugal andere regels gelden dan in Nederland. Laat je goed informeren over de regelgeving rondom het kopen van een huis in Portugal.

Waar vind je huizen te koop in Portugal aan zee?

Er zijn verschillende manieren om huizen te vinden die te koop staan in Portugal aan zee. Hieronder hebben we de belangrijkste opties voor je op een rijtje gezet:

 • Makelaars: Er zijn verschillende Nederlandse makelaars die huizen te koop aanbieden in Portugal. Deze makelaars hebben vaak een groot aanbod en kunnen je goed adviseren.
 • Lokale makelaars: Ook in Portugal zijn er tal van makelaars die huizen te koop aanbieden. Deze makelaars kennen de lokale markt goed en kunnen je helpen bij het vinden van een geschikt huis.
 • Websites: Op verschillende websites kun je huizen vinden die te koop staan in Portugal aan zee. Denk bijvoorbeeld aan Funda, Idealista of Casa Sapo.

Wat zijn de kosten van een huis kopen in Portugal aan zee?

De kosten van een huis kopen in Portugal aan zee kunnen sterk variëren. Het hangt onder andere af van de locatie, de staat van het huis en de grootte van het perceel. Over het algemeen liggen de prijzen van huizen in Portugal lager dan in Nederland. Hieronder hebben we een indicatie gegeven van de kosten:

 • Appartement: Vanaf €100.000,-
 • Villa: Vanaf €200.000,-
 • Luxe villa: Vanaf €500.000,-

Conclusie

Een huis kopen in Portugal aan zee kan een goede investering zijn. Het land heeft een prachtige kustlijn, een heerlijk klimaat en goede bereikbaarheid. Als je overweegt om een huis te kopen in Portugal aan zee, is het belangrijk om goed te letten op de locatie, de staat van het huis, de prijs en de regelgeving. Er zijn verschillende manieren om huizen te vinden die te koop staan in Portugal aan zee, zoals via Nederlandse makelaars, lokale makelaars en websites. De kosten van een huis kopen in Portugal aan zee kunnen sterk variëren, maar liggen over het algemeen lager dan in Nederland.

Dit is ook Portugal