Algemeen

Campings Noord Portugal: Een Paradijs voor Natuurliefhebbers

Noord Portugal is een prachtige regio met een rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en een heerlijke keuken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze regio steeds populairder wordt onder toeristen. Voor wie op zoek is naar een vakantie in de natuur, zijn er tal van campings in Noord Portugal waar je kunt genieten van rust, ruimte en prachtige uitzichten.

Waarom kiezen voor een camping in Noord Portugal?

Noord Portugal is een ideale bestemming voor wie houdt van natuur, cultuur en lekker eten. De regio heeft een gevarieerd landschap met bergen, rivieren, bossen en stranden. Bovendien zijn er tal van historische steden en dorpen die een bezoek waard zijn, zoals Porto, Braga, Guimarães en Viana do Castelo. Ook de gastronomie is een belangrijke troef van Noord Portugal, met heerlijke gerechten zoals de beroemde Francesinha, gegrilde sardines en de zoete lekkernijen uit de regio.

Een camping in Noord Portugal biedt de ideale uitvalsbasis om deze prachtige regio te ontdekken. Je kunt er genieten van de rust en de natuur, terwijl je toch dicht bij de belangrijkste bezienswaardigheden bent. Bovendien zijn campings in Noord Portugal vaak kleinschalig en familiaal, waardoor je er een persoonlijke service en een gezellige sfeer vindt.

De beste campings in Noord Portugal

Er zijn tal van campings in Noord Portugal, elk met hun eigen charme en faciliteiten. Hieronder vind je een overzicht van enkele van de beste campings in de regio:

Camping Orbitur Rio Alto

Deze camping ligt op slechts 30 km van Porto en op 600 meter van het strand. Het is een grote camping met ruime staanplaatsen en tal van faciliteiten, zoals een zwembad, een restaurant, een supermarkt en een speeltuin. Bovendien is er een bushalte vlakbij de camping, zodat je gemakkelijk naar Porto kunt reizen.

Camping Quinta do Caneiro

Deze kleine camping ligt in de buurt van de stad Ponte de Lima, een van de oudste steden van Portugal. De camping heeft slechts 25 staanplaatsen en biedt een rustige en ontspannen sfeer. Er is een zwembad en een restaurant waar je kunt genieten van lokale gerechten.

Camping Parque de Campismo de Entre Ambos-os-Rios

Deze camping ligt in het hart van het Peneda-Gerês National Park, een van de mooiste natuurgebieden van Portugal. De camping heeft ruime staanplaatsen en biedt tal van activiteiten, zoals wandelen, fietsen en kajakken. Bovendien is er een restaurant waar je kunt genieten van lokale specialiteiten.

Camping Rural Os Anjos

Deze kleine camping ligt in de buurt van de stad Braga en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. De camping heeft slechts 10 staanplaatsen en biedt een rustige en ontspannen sfeer. Er is een zwembad en een restaurant waar je kunt genieten van lokale gerechten.

Activiteiten in Noord Portugal

Noord Portugal biedt tal van activiteiten voor wie houdt van natuur, cultuur en avontuur. Hieronder vind je enkele van de leukste activiteiten in de regio:

Wandelen in het Peneda-Gerês National Park

Het Peneda-Gerês National Park is een van de mooiste natuurgebieden van Portugal en biedt tal van wandelroutes voor alle niveaus. Je kunt er genieten van prachtige uitzichten, watervallen en meren.

Bezoek aan historische steden en dorpen

Noord Portugal heeft tal van historische steden en dorpen die een bezoek waard zijn, zoals Porto, Braga, Guimarães en Viana do Castelo. Je kunt er genieten van prachtige architectuur, gezellige pleinen en heerlijke lokale gerechten.

Proeven van de lokale gastronomie

Noord Portugal staat bekend om zijn heerlijke gastronomie, met gerechten zoals de beroemde Francesinha, gegrilde sardines en de zoete lekkernijen uit de regio. Je kunt er genieten van lokale specialiteiten in tal van restaurants en tavernes.

Fietsen langs de Douro

De Douro-vallei is een van de mooiste landschappen van Portugal en biedt tal van fietsroutes langs de rivier. Je kunt er genieten van prachtige uitzichten op de wijngaarden en de omliggende bergen.

Conclusie

Noord Portugal is een prachtige regio met een rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en een heerlijke keuken. Een camping in Noord Portugal biedt de ideale uitvalsbasis om deze prachtige regio te ontdekken. Of je nu houdt van natuur, cultuur of avontuur, Noord Portugal heeft voor elk wat wils. Met tal van campings en activiteiten is Noord Portugal dan ook een paradijs voor natuurliefhebbers.

Ratingpost

Dit is ook Portugal