Algemeen

Mafra Portugal: Een Koninklijke Stad met een Rijke Geschiedenis

Mafra Portugal is een prachtige stad gelegen in het district Lissabon. Het is vooral bekend om zijn majestueuze paleis en klooster, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Maar er is meer te ontdekken in deze koninklijke stad. In dit artikel nemen we je mee op een reis door de geschiedenis en cultuur van Mafra Portugal.

Geschiedenis van Mafra Portugal

De geschiedenis van Mafra Portugal gaat terug tot de 12e eeuw, toen het gebied werd bewoond door de Moren. In de 14e eeuw werd het gebied veroverd door de christelijke koningen en werd het een belangrijk centrum van de Portugese adel. In de 18e eeuw werd het paleis en klooster van Mafra gebouwd door koning João V, als een teken van zijn macht en rijkdom.

Het paleis en klooster van Mafra is een van de grootste barokke gebouwen ter wereld. Het duurde meer dan 13 jaar om te bouwen en er werkten meer dan 50.000 arbeiders aan. Het paleis heeft 1200 kamers, 156 trappen en 29 binnenplaatsen. Het klooster heeft een prachtige bibliotheek met meer dan 36.000 boeken en een verzameling van zeldzame manuscripten en kaarten.

In de 19e eeuw werd Mafra een belangrijk centrum van de Portugese textielindustrie. Veel van de oude fabrieken en molens zijn nog steeds te zien in de stad. In de 20e eeuw werd Mafra een populaire toeristische bestemming vanwege zijn rijke geschiedenis en prachtige architectuur.

Bezienswaardigheden in Mafra Portugal

Het paleis en klooster van Mafra is natuurlijk de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. Het is een indrukwekkend gebouw met prachtige tuinen en binnenplaatsen. Het paleis heeft een aantal interessante kamers, waaronder de troonzaal, de koninklijke kapel en de bibliotheek. Het klooster heeft een aantal mooie binnenplaatsen en een museum met religieuze kunst.

Naast het paleis en klooster zijn er nog een aantal andere bezienswaardigheden in Mafra Portugal. Een van de meest populaire is de Tapada Nacional de Mafra, een groot park met wilde dieren en een prachtig uitzicht op de stad. Het park heeft ook een aantal wandelpaden en picknickplaatsen.

Een andere interessante bezienswaardigheid is de Igreja do Convento de Santo António, een prachtige kerk uit de 17e eeuw. De kerk heeft een aantal mooie fresco’s en een indrukwekkend altaarstuk.

Cultuur in Mafra Portugal

Mafra Portugal heeft een rijke cultuur, die teruggaat tot de middeleeuwen. De stad heeft een aantal festivals en evenementen gedurende het hele jaar, waaronder het Festival Internacional de Música de Mafra, een muziekfestival dat plaatsvindt in het paleis en klooster.

Een andere belangrijke culturele attractie in Mafra Portugal is de kunstgalerie Casa da Música. De galerie heeft een aantal interessante tentoonstellingen van hedendaagse Portugese kunstenaars.

Mafra Portugal heeft ook een rijke culinaire traditie. De stad staat bekend om zijn heerlijke visgerechten, waaronder gegrilde sardines en bacalhau (gezouten kabeljauw). Er zijn ook een aantal goede restaurants in de stad die traditionele Portugese gerechten serveren.

Conclusie

Mafra Portugal is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Het paleis en klooster van Mafra is een van de meest indrukwekkende barokke gebouwen ter wereld en is zeker een bezoek waard. Maar er is meer te ontdekken in deze koninklijke stad, waaronder prachtige parken, kerken en kunstgalerieën. Als je op zoek bent naar een unieke en interessante vakantiebestemming, dan is Mafra Portugal zeker een aanrader.

Ratingpost

Dit is ook Portugal