Algemeen

Noord Portugal: Een onontdekte parel in Europa

Noord Portugal is een regio die vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen die Portugal bezoeken. Dit is jammer, want het noorden van Portugal heeft veel te bieden. Van de prachtige stranden tot de historische steden en de adembenemende natuur, Noord Portugal heeft voor ieder wat wils.

Bezienswaardigheden in Noord Portugal

Er zijn tal van bezienswaardigheden in Noord Portugal die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder vindt u een aantal hoogtepunten:

Porto

Porto is de tweede grootste stad van Portugal en de belangrijkste stad in het noorden van het land. Het is vooral bekend om zijn portwijn, die hier al eeuwenlang wordt geproduceerd. De historische binnenstad van Porto staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een doolhof van smalle straatjes, kleurrijke huizen en indrukwekkende kerken. Een bezoek aan Porto is niet compleet zonder een bezoek aan de beroemde wijnkelders aan de overkant van de rivier de Douro.

Braga

Braga is een van de oudste steden van Portugal en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Het is een belangrijk religieus centrum en heeft tal van kerken en kloosters, waaronder de beroemde Bom Jesus do Monte, een bedevaartsoord dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Braga heeft ook een levendige studentenpopulatie en een bruisend nachtleven.

Guimarães

Guimarães wordt beschouwd als de geboorteplaats van Portugal en was de eerste hoofdstad van het land. Het historische centrum van Guimarães staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een prachtig voorbeeld van middeleeuwse architectuur. Het kasteel van Guimarães is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en biedt een prachtig uitzicht over de omgeving.

Nationaal Park Peneda-Gerês

Het Nationaal Park Peneda-Gerês is het enige nationale park van Portugal en is een paradijs voor natuurliefhebbers. Het park heeft een oppervlakte van meer dan 700 vierkante kilometer en omvat bergen, bossen, meren en rivieren. Het is de thuisbasis van vele zeldzame planten en dieren, waaronder wolven, beren en adelaars. Het park biedt tal van wandel- en fietsroutes en is een geweldige plek om te kamperen en te genieten van de natuur.

Culinair genieten in Noord Portugal

Noord Portugal staat bekend om zijn heerlijke gerechten en wijnen. Hieronder vindt u een aantal culinaire hoogtepunten:

Francesinha

Francesinha is een typisch gerecht uit Porto en bestaat uit geroosterd brood, ham, worst, biefstuk en kaas, overgoten met een pittige tomatensaus en geserveerd met frietjes. Het is een stevig gerecht dat perfect past bij een glas portwijn.

Bacalhau

Bacalhau is gezouten en gedroogde kabeljauw en is een van de meest populaire gerechten in Portugal. Er zijn tal van manieren om bacalhau te bereiden, maar een van de meest traditionele manieren is bacalhau à brás, waarbij de vis wordt gemengd met aardappelen, uien en eieren.

Vinho Verde

Vinho Verde is een lichte en frisse witte wijn die wordt geproduceerd in het noorden van Portugal. Het is een perfecte wijn om te drinken op een warme zomerdag en past goed bij visgerechten en salades.

Stranden in Noord Portugal

Noord Portugal heeft een aantal prachtige stranden die nog niet ontdekt zijn door het massatoerisme. Hieronder vindt u een aantal stranden die de moeite waard zijn om te bezoeken:

Praia do Cabedelo

Praia do Cabedelo is een lang zandstrand dat bekend staat om zijn goede surfomstandigheden. Het strand ligt net buiten de stad Viana do Castelo en biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan.

Praia de Moledo

Praia de Moledo is een van de mooiste stranden van Noord Portugal en ligt op slechts een paar kilometer van de Spaanse grens. Het strand heeft een lang zandstrand en kristalhelder water en is een populaire bestemming voor zowel toeristen als locals.

Praia da Apúlia

Praia da Apúlia is een rustig strand dat bekend staat om zijn traditionele vissershuisjes die langs de kustlijn staan. Het strand heeft een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan en is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de zon.

Conclusie

Noord Portugal is een regio die nog niet ontdekt is door het massatoerisme, maar die veel te bieden heeft voor reizigers die op zoek zijn naar een authentieke Portugese ervaring. Van de historische steden tot de prachtige stranden en de adembenemende natuur, Noord Portugal heeft voor ieder wat wils. Het is een regio die zeker een bezoek waard is en die u niet teleur zal stellen.

Ratingpost

Dit is ook Portugal