Algemeen

Rolling Loud Portugal: Het grootste hiphopfestival van Europa

Rolling Loud Portugal is een jaarlijks terugkerend hiphopfestival dat plaatsvindt in Praia da Rocha, Portimão. Het festival is een spin-off van het Amerikaanse Rolling Loud festival en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste hiphopfestival van Europa. Het festival trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld en biedt een indrukwekkende line-up van de grootste namen uit de hiphopscene.

Geschiedenis van Rolling Loud Portugal

Rolling Loud Portugal vond voor het eerst plaats in 2019 en was meteen een groot succes. Het festival werd georganiseerd door Tariq Cherif en Matt Zingler, de oprichters van het Amerikaanse Rolling Loud festival. Het idee achter het festival was om de grootste namen uit de hiphopscene samen te brengen op één locatie en zo een unieke festivalervaring te creëren.

De eerste editie van Rolling Loud Portugal vond plaats op 8, 9 en 10 juli 2019 en trok meer dan 30.000 bezoekers. Het festival vond plaats op het strand van Praia da Rocha en bood een indrukwekkende line-up met onder andere A$AP Rocky, Future, Cardi B en Travis Scott. Het festival was een groot succes en werd meteen uitgeroepen tot het grootste hiphopfestival van Europa.

Line-up van Rolling Loud Portugal

Rolling Loud Portugal biedt jaarlijks een indrukwekkende line-up van de grootste namen uit de hiphopscene. Het festival richt zich voornamelijk op Amerikaanse hiphopartiesten, maar biedt ook ruimte aan opkomende Europese artiesten. De line-up van Rolling Loud Portugal 2022 is nog niet bekend, maar de verwachtingen zijn hooggespannen.

De line-up van Rolling Loud Portugal 2021 was als volgt:

  • A$AP Rocky
  • Future
  • Wiz Khalifa
  • Playboi Carti
  • DaBaby
  • Stormzy
  • Meek Mill
  • Young Thug
  • Travis Scott
  • Cardi B

Locatie en accommodatie

Rolling Loud Portugal vindt plaats op het strand van Praia da Rocha, een populaire vakantiebestemming in de Algarve. De locatie biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer of met de auto. Het festivalterrein is voorzien van alle benodigde faciliteiten, zoals toiletten, eetkraampjes en bars.

Er zijn verschillende accommodatiemogelijkheden in de buurt van het festivalterrein, variërend van luxe hotels tot budgetvriendelijke hostels. Het is aan te raden om tijdig een accommodatie te boeken, aangezien het festival jaarlijks duizenden bezoekers trekt en de accommodaties snel volgeboekt zijn.

Tickets voor Rolling Loud Portugal

Tickets voor Rolling Loud Portugal zijn verkrijgbaar via de officiële website van het festival. Er zijn verschillende ticketopties beschikbaar, variërend van dagtickets tot weekendtickets inclusief accommodatie. De prijzen van de tickets variëren afhankelijk van de ticketoptie en de datum van aankoop.

Het is aan te raden om tijdig tickets te kopen, aangezien het festival jaarlijks snel uitverkocht is. Daarnaast biedt het festival regelmatig early bird tickets aan, waarmee je kunt profiteren van korting op de reguliere ticketprijzen.

Conclusie

Rolling Loud Portugal is het grootste hiphopfestival van Europa en biedt jaarlijks een indrukwekkende line-up van de grootste namen uit de hiphopscene. Het festival vindt plaats op het strand van Praia da Rocha en trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Tickets voor het festival zijn verkrijgbaar via de officiële website van het festival en het is aan te raden om tijdig tickets te kopen, aangezien het festival jaarlijks snel uitverkocht is.

Ratingpost

Dit is ook Portugal