Algemeen

Tijdsverschil Portugal: Alles wat je moet weten

Als je van plan bent om naar Portugal te reizen, is het belangrijk om rekening te houden met het tijdsverschil. Portugal heeft namelijk een andere tijdzone dan Nederland en België. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het tijdsverschil Portugal.

Tijdsverschil Portugal en Nederland/België

Portugal bevindt zich in de West-Europese tijdzone, net als het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Dit betekent dat er een tijdsverschil is tussen Portugal en Nederland/België. In de zomer is het in Portugal 1 uur vroeger dan in Nederland/België, en in de winter is het 1 uur later in Portugal dan in Nederland/België.

Als het in Nederland/België bijvoorbeeld 12 uur ‘s middags is, dan is het in Portugal in de zomer 11 uur ‘s ochtends en in de winter 1 uur ‘s middags.

Zomer- en wintertijd in Portugal

Net als in Nederland en België wordt in Portugal ook de zomer- en wintertijd gehanteerd. Dit betekent dat er in de zomer een uur vooruit wordt gezet en in de winter een uur terug. Het tijdsverschil tussen Portugal en Nederland/België blijft echter altijd 1 uur.

Reizen naar Portugal

Als je naar Portugal reist, is het belangrijk om rekening te houden met het tijdsverschil. Dit kan namelijk invloed hebben op je reisplannen en afspraken. Zorg er daarom voor dat je altijd goed op de hoogte bent van het tijdsverschil en eventuele veranderingen in de zomer- en wintertijd.

Als je bijvoorbeeld een vlucht boekt naar Portugal, is het belangrijk om te weten hoe laat je aankomt en hoe laat het in Portugal is. Zo kun je bijvoorbeeld afspraken maken met een taxi of huurauto en voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan.

Zakendoen in Portugal

Als je zakendoet in Portugal, is het belangrijk om rekening te houden met het tijdsverschil. Portugal kent namelijk een andere werkcultuur dan Nederland en België. Zo wordt er bijvoorbeeld tussen de middag vaak uitgebreid geluncht en zijn veel bedrijven in de middag gesloten.

Als je een afspraak maakt met een Portugese zakenpartner, is het daarom belangrijk om te weten hoe laat het in Portugal is en rekening te houden met eventuele lunchpauzes en sluitingstijden.

Conclusie

Als je naar Portugal reist of zakendoet met Portugese partners, is het belangrijk om rekening te houden met het tijdsverschil. Portugal bevindt zich in de West-Europese tijdzone en heeft een tijdsverschil van 1 uur met Nederland/België. Daarnaast wordt in Portugal ook de zomer- en wintertijd gehanteerd.

Zorg er daarom voor dat je altijd goed op de hoogte bent van het tijdsverschil en eventuele veranderingen in de zomer- en wintertijd. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan en kun je optimaal genieten van je reis naar Portugal of succesvol zakendoen met Portugese partners.

Dit is ook Portugal