Algemeen

Portugal Nieuws: Het Laatste Nieuws uit Portugal

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, een bruisende cultuur en een adembenemende natuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er dagelijks veel nieuws te melden is over dit land. In dit artikel zullen we het hebben over het laatste Portugal nieuws, van politiek tot sport en van cultuur tot economie.

Politiek

Op politiek gebied is er momenteel veel gaande in Portugal. Zo heeft de regering onlangs aangekondigd dat het minimumloon in 2022 zal stijgen naar €775 per maand. Dit is een stijging van €30 ten opzichte van het huidige minimumloon. Ook heeft de regering aangekondigd dat het van plan is om de belastingen voor de middenklasse te verlagen.

Daarnaast is er ook veel te doen rondom de presidentsverkiezingen die in januari 2021 plaatsvonden. De huidige president, Marcelo Rebelo de Sousa, werd herkozen met een overweldigende meerderheid van 60,7% van de stemmen. Dit was de hoogste opkomst bij presidentsverkiezingen in Portugal sinds 1976.

Economie

Op economisch gebied heeft Portugal de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Zo groeide de economie in 2019 met 2,2%, wat hoger was dan het gemiddelde van de eurozone. Ook heeft Portugal de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in duurzame energie, wat heeft geleid tot een sterke groei van de sector.

De coronapandemie heeft echter ook zijn tol geëist op de Portugese economie. Zo daalde het bruto binnenlands product (bbp) in 2020 met 7,6%. De regering heeft echter maatregelen genomen om de economie te ondersteunen, zoals het verstrekken van leningen aan bedrijven en het verlagen van de belastingen.

Cultuur

Portugal heeft een rijke cultuur met een lange geschiedenis. Zo zijn er veel historische monumenten en musea te vinden in het land, zoals de Torre de Belém in Lissabon en het Nationaal Museum van Oude Kunst. Ook heeft Portugal een rijke literaire traditie, met beroemde schrijvers als Fernando Pessoa en José Saramago.

Op het gebied van muziek is Portugal vooral bekend vanwege de fado, een melancholische muziekstijl die zijn oorsprong heeft in Lissabon. Ook heeft Portugal een levendige popmuziekscene, met artiesten als Salvador Sobral en Mariza.

Sport

Portugal is een land dat bekend staat om zijn passie voor voetbal. Het nationale elftal van Portugal, dat wordt geleid door superster Cristiano Ronaldo, heeft in de afgelopen jaren veel successen geboekt. Zo won Portugal in 2016 het Europees kampioenschap voetbal en bereikte het in 2018 de achtste finales van het wereldkampioenschap voetbal.

Ook op het gebied van andere sporten heeft Portugal veel te bieden. Zo is het land een populaire bestemming voor surfers vanwege de vele surfspots langs de kust. Ook is Portugal een populaire bestemming voor golfers, met veel golfbanen van hoge kwaliteit.

Conclusie

Portugal is een land dat veel te bieden heeft, van politiek tot sport en van cultuur tot economie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er dagelijks veel nieuws te melden is over dit land. In dit artikel hebben we het gehad over het laatste Portugal nieuws, van de verkiezingen tot de economie en van de cultuur tot de sport. Of je nu geïnteresseerd bent in politiek, economie, cultuur of sport, er is altijd wel iets te vinden in het nieuws uit Portugal.

Ratingpost

Dit is ook Portugal